21.5% consideră că au informaţii suficiente cu privire la ce înseamnă şi care sunt efectele liberalizării pieţei de gaze, mai arată documentul,
Barometrul mai arată că doar 5% dintre români consideră că au informaţii suficiente cu privire la ce înseamnă şi care sunt efectele liberalizării pieţei de gaze, în timp ce 77.6% apreciază că nu au informaţii suficiente. 0.9% nu ştiu sau nu răspund. Peste jumătate dintre respondenţi (52.2%) sunt de acord cu afirmaţia ”Rusia foloseşte livrările de gaz către UE ca să îşi impună voinţa în politica externă”, în timp ce 26.6% îşi exprimă dezacordul. Procentul non-răspunsurilor este 17.8%. În opinia a 61.1% dintre respondenţi, în ultimii ani, atitudinea liderilor politici ai Ungariei faţă de România a fost una mai degrabă ostilă, în timp ce doar 24% apreciază atitudinea acestora ca fiind mai degrabă prietenoasă. 9% nu ştiu sau nu răspund.
Barometrul Securităţii Energetice a fost realizat de Inscop Research în perioada 25 mai – 5 iunie 2020 pe un eşantion de 1050 subiecţi reprezentativ pentru populaţia României, neinstituţionalizată, cu vârsta de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului multistadial stratificat fiind de 1050 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.