Traficul aerian mai are de aşteptat. Când vor reveni zborurile la normal, în cel mai optimist scenariu

  • În cel mai optimist scenariu, traficul aerian va reveni la normal în 2024
  • Eurocontrol a pregătit trei scenarii pentru revenirea revenirea zborurilor
  • Eamonn Brennan, Director General Eurocontro, zice că industria aviatică depinde de măsurile luate de state
Urmărește
1692 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian mai are de aşteptat. Când vor reveni zborurile la normal, în cel mai optimist scenariu

Traficul aerian nu va reveni la nivelul din 2019 mai deveme de 2024. Eurocontrol îţi spune că a pregătit trei scenarii, iar în cel mai fericit, zborurile vor reveni la normal în 2024. Asta doar dacă un vaccin va exista deja până în 2021 sau dacă pandemia se va termina până atunci. În al doilea şi cel mai probabil scenariu, conform Eurocontrol, în 2024 traficul aerian va fi la 92% din nivelul din 2019. Va fi complet refăcut până în 2026, asta cu condiţia ca vaccinul să fie disponibil sau să se termine pandemia până în vara lui 2022. Al treilea şi cel mai sumbru scenariu zice că în 2024 traficul aerian va fi doar la 75% faţă de 2019 şi îşi va reveni abia în 2029. Asta s-ar întâmplă dacă vaccinul nu ar fi eficient.

În perioada martie-octomrbie 2020 au fost cu 65% mai puţine zboruri faţă de aceeaşi perioadă anul trecut. În primele din 10 luni ale anului media zilnică a zborurilor faţă de aceeaşi perioadă din 2019 a scăzut cu 54%.

După criza din 2008, traficului aerian i-a luat opt ani să revină la normal, conform Eurocontrol.

„Aceasta este o imagine catastrofică a industriei aviatice şi arată de ce este important ca statele să ia măsuri serioase şi eficiente, astfel încât să ajute industria aviatică şi să-i ajute pe pasageri să zboare din nou în siguranţă”, spune Eamonn Brennan, Director General Eurocontrol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici