Traficul de pasageri pe aeroporturile Capitalei a crescut cu 11% în iunie şi cu 7% la şase luni

Traficul aerian pe cele două aeroporturi din Bucureşti a crescut cu aproape 11% în luna iunie, până la nivelul record de 800.933 pasageri, iar la nivelul primului semestru a înregistrat un avans de circa 7%, la 3,74 milioane pasageri.

Urmărește
81 afișări
Imaginea articolului Traficul de pasageri pe aeroporturile Capitalei a crescut cu 11% în iunie şi cu 7% la şase luni

Traficul de pasageri pe aeroporturile Capitalei a crescut cu 11% în iunie şi cu 7% la şase luni (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Numărul pasagerilor care au tranzitat cele două aeroporturi din Bucureşti în primul semestru din 2014 a înregistrat o creştere de aproape 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri în întreg anul 2014. Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere accentuată a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european", se arată într-un comunicat al companiei care administrează cele două aerogări ale Capitalei.

Numărul de mişcări de aeronave a crescut cu peste 10% în iunie, comparativ cu aceeaşi lună din 2013, ajungând la 9.558 aterizări şi decolări. În primul semestru au fost consemnate 47.943 mişcări de aeronave, în urcare cu aproape 4%.

La nivelul primului trimestru, traficul aerian a depăşit 1,5 milioane de pasageri pe cele două aeroporturi, numărul pasagerilor fiind mai mare cu 4,5% faţă de perioada similară a anului trecut.

În anul 2013, cele două aeroporturi ale Capitalei au fost tranzitate de 7,64 milioane de pasageri, în creştere cu 1,3%, iar numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) s-a ridicat la 95.984.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 37 de companii aeriene, care transportă pasageri către 87 de destinaţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) estimează venituri de 676,8 milioane lei în acest an, cu 1% peste nivelul de 668,6 milioane lei bugetat în 2013, şi un profit brut de 32,8 milioane lei, în creştere cu 8 milioane lei faţă de câştigul estimat pentru anul trecut. Compania nu a comunicat deocamdată la Ministerul Finanţelor rezultatele aferente anului 2013.

CNAB şi-a început activitatea în 2010, prin fuziunea societăţilor care gestionau cele două aeroporturi din Capitală, şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici