Trainer: Multor angajaţi nu le-au plăcut să înveţe nici în copilărie. De ce ar face-o mai târziu?

Angajatorii din industriel îşi trimit în general angajaţii la cursuri în situaţia în care apar problemele în producţie, când în anumite zone devin necompetitivi sau când vor să aplice un sistem nou de gestiune a producţiei, fiind mai puţini interesaţi de astfel de traininguri în perioade de boom.

Urmărește
740 afișări
Imaginea articolului Trainer: Multor angajaţi nu le-au plăcut să înveţe nici în copilărie. De ce ar face-o mai târziu?

Trainer: Multor angajaţi nu le-au plăcut să înveţe nici în copilărie. De ce ar face-o mai târziu?

"În majoritatea cazurilor, decizia de a implementa o schimbare într-o companie de producţie - ceea ce atrage după sine şi decizia de a pregăti angajaţii - pleacă tot de la ideea de îmbunătăţire a performanţei în comparaţie cu competitorii sau cu anii trecuţi. Dacă în perioada de boom economic nu se prea vedeau problemele de slabă performanţă într-o companie de producţie (cererea fiind mare, nimeni nu se uită foarte atent cu ce resurse se realizează o unitate de produs), în condiţiile actuale, când cererea pieţii a scăzut, fiecare caută să-şi eficientizeze producţia, să-şi scadă costurile, să-şi îmbunătăţească performanţa", a declarat Ligia Neacşu, CEO al companiei Best Smart Consulting, specializată în furnizarea de servicii de training pentru management industrial.

În opinia ei, cuvântul de ordine este «performanţa» cu tot ce implică asta.

Best Smart Consulting a fost înfiinţată în anul 2007, dar a intrat pe nişa programelor de training industrial din 2012.

"În industrie, un procent foarte mare al angajaţilor au studii medii sau gimnaziale, iar în condiţiile învăţă¬mântului de astăzi ei au cel mult 10 clase. Deci există un procent foarte mare de angajaţi cărora nu le-a plăcut să înveţe nici în copilărie. De ce ar face-o acum?", a spus Ligia Neacşu.

Multe companii din sectorul industrial au în prezent nevoie de angajaţi pentru poziţii precum cele de reglori sau de operatori de maşini cu comandă numerică, însă nu reuşesc să-şi convingă angajaţii care sunt în prezent operatori pe maşini cu comandă simplă să meargă la cursuri de instruire pentru a-şi dezvolta noi competenţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici