Transelectrica a încheiat un nou contract cu Ministerul Energiei în valoare de 64 de milioane euro

Compania naţională de transport de energie electrică Transelectrica a încheiat cu Ministerul Energiei un nou contract de finanţare din Fondul pentru Modernizare pentru „Proiect Pilot DigiTEL Power Lines of the Future – Trecerea LEA 400 kV Isaccea – Tulcea Vest de la simplu circuit”.

Urmărește
59 afișări
Imaginea articolului Transelectrica a încheiat un nou contract cu Ministerul Energiei în valoare de 64 de milioane euro

Transelectrica a încheiat un nou contract cu Ministerul Energiei în valoare de 64 de milioane euro

Transelectrica a anunţat la BVB că a încheiat noul contract pe 27 septembrie.

„Transelectrica a semnat la sediul Ministerului Energiei cel de-al 11-lea contract de finanţare din Fondul pentru Modernizare (...) cu o valoare nerambursabilă 64 de milioane euro”, scriu reprezentanţii societăţii.

Grupul a încheiat S1/2024 cu un profit net de 264 de milioane de lei, în creştere cu 63% sau 100 de milioane lei faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Ajunse la 1,2 miliarde de lei, veniturile operaţionale s-au majorat cu 21% an/an.

„Realizarea acestei investiţii va îmbunătăţi indicatorii de performanţă ai Reţelei Electrice de Transport prin asigurarea unei disponibilităţi ridicate a activelor Sistemului de Transport al Energiei Electrice (RET), consolidarea şi creşterea eficienţei operaţionale a RET, creşterea flexibilităţii în operare şi prin scăderea costurilor de mentenanţă”, reiese din raportul de la Bursă.

Acţiunile TEL afişează dinamici de minus 23% în ultima lună şi plus 20% de la început de an, la o valoare de piaţă de 2,7 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici