Transelectrica, plângere pe numele fostului preşedinte al Companiei, acuzat că şi-a falsificat diploma de inginer

Publicat: 24 09. 2019, 19:53
Actualizat: 30 12. 2020, 20:44

„Consiliul de Supraveghere a analizat situaţia unor posibile dificultãţi în derularea activitãţii Companiei, ca urmare a revocãrii domnului Marius-Dãnuţ Caraşol. În acest context, este de precizat cã sistemul conducerii colective a Companiei a asigurat, prin noua componenţã a Directoratului, continuitatea şi stabilitatea funcţionãrii Companiei, astfel încât deciziile au fost luate rapid şi în condiţii de eficienţã. Pânã la aceastã datã, au fost declanşate procedurile legale pentru încetarea contractului individual de muncã al domnului Caraşol în cadrul Sucursalei de Transport Bucureşti. În acelaşi timp, a fost asiguratã stabilitatea decizionalã a Sucursalei de Transport Bucureşti, prin numirea interimarã a unui director”, se arată în comunicatul de presă al Transelectrica, remis MEDIAFAX.

Conducerea Transelectrica SA a hotãrât sã urmeze parcursul civil şi penal în relaţia cu Marius-Dãnuţ Caraşol, precizează sursa citată.

„Sunt iniţiate demersurile privind constituirea Companiei ca parte civilã în ancheta Parchetului General. De asemenea, conducerea Companiei a decis formularea unei plângeri penale împotriva domnului Caraşol, precum şi depunerea tuturor diligenţelor în sensul instituirii mãsurilor asiguratorii în procesul penal”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcţia de preşedinte al Directoratului companiei şi din funcţia de membru al Directoratului

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a solicitat lui Caraşol documentele de atestare a studiilor, după ce în presă au apărut informaţii legate de autenticitatea studiilor sale.

Marius Caraşol a fost numit în funcţie în decembrie 2018.