Transporturile au reluat privatizarea CFR Marfă. Nivelul cifrei de afaceri minime a ofertanţilor a scăzut de cinci ori

MT a reluat privatizarea CFR Marfă şi a relaxat unele condiţii impuse ofertanţilor, nivelul cifrei de afaceri solicitat fiind redus de cinci ori, de la 100 milioane euro la 20 milioane euro, însă nu a modificat preţul de pornire, de 180 milioane euro, sau termenul de desemnare a câştigătorului.

Urmărește
323 afișări
Imaginea articolului Transporturile au reluat privatizarea CFR Marfă. Nivelul cifrei de afaceri minime a ofertanţilor a scăzut de cinci ori

Transporturile au reluat privatizarea CFR Marfă. Nivelul cifrei de afaceri minime a ofertanţilor a scăzut de cinci ori (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Potrivit anunţului publicat joi de Ministerul Transporturilor (MT), pentru persoanele fizice care participă în mod individual sunt necesare declaraţii fiscale din care să reiasă existenţa unui venit mediu anual (sau după caz o cifră de afaceri medie anuală) de minimum 20 milioane euro rezultat din activităţile de transport de marfă, în ultimii trei ani financiari încheiaţi.

În mod similar, companiile trebuie să aibă individual sau cumulat cu firme afiliate aflate sub control o cifră de afaceri medie anuală rezultată din activităţile de transport de marfă în ultimii 3 ani financiari de cel puţin 20 milioane euro.

Anterior, nivelul afacerilor trebuia să fie de cel puţin 100 milioane euro în ambele cazuri, pentru persoanele fizice acest rulaj trebuind să fie genereat din activitatea de transport marfă.

În cazul asocierilor de investitori, este necesară existenţa (cu privire la membrii grupului cumulat cu persoanele juridice afiliate aflate sub controlul acestora) a unei cifre de afaceri medii anuale rezultată din activităţile de transport de marfă în ultimii trei ani financiari încheiaţi de minimum 20 milioane euro.

În varianta iniţială, ministerul a solicitat existenţa unei cifre de afaceri medii anuale de minimum 100 milioane euro sau deţinerea sub administrare de active în valoare de minimum 300 milioane euro în ultimii trei ani financiari încheiaţi. Pentru membrii grupului care deţineau licenţa de transport marfă se solicita cumulat o cifră de afaceri medie anuală de 30 milioane euro.

Noul calendar prevede că potenţialii cumpărători trebuie să depună documentele de participare cel mai târziu până la 23 mai, lista scurtă cu investitorii precalificaţi urmând să fie anunţată în aceeaşi zi.

Potenţialii cumpărători înscrişi pe lista scurtă trebuie să depună până la 5 iunie oferta preliminară şi neangajantă, comisia de privatizare urmând să poarte negocieri cu fiecare dintre aceştia începând din 6 iunie.

Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, potenţialii cumpărători trebuie să depună până cel mai târziu la 19 iunie documentele de participare care nu au fost solicitate în faza de precalificare, oferta de cumpărare în plic sigilat şi dovada privind achitarea taxei de participare la licitaţie.

Termenul pentru deschiderea ofertelor şi anunţarea câştigătorului a rămas data de 20 iunie.

Valoarea taxei de participare la licitaţie, de 20.000 euro inclusiv TVA, şi al garanţiei de participare, de 10 milioane euro, nu s-au modificat.

Şi preţul de pornire pentru vânzarea pachetului de acţiuni, de 797 milioane lei (180 milioane de euro), a rămas neschimbat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici