Tranzacţie nouă în IT: Grupul WebPros a achiziţionat start-up-ul SocialBee din Cluj-Napoca care a dezvoltat o platformă AI pentru social media

  • Start-up-ul SocialBee din Cluj-Napoca, care a dezvoltat o platformă AI pentru gestionarea conturilor de social media, a fost cumpărat de grupul WebPros, un jucător specializat în furnizarea de soluţii de găzduire web, facturare şi automatizare cu sediul central în Luxemburg.
  • Înainte de această tranzacţie, compania SocialBee Labs SRL, înfiinţată în 2017, era deţinută de Vlad Hosu, Ovidiu Vasile Negrean, Vlad Alexandru Ardelean şi de către firma PKB GMBH din Germania.
Urmărește
198 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie nouă în IT: Grupul WebPros a achiziţionat start-up-ul SocialBee din Cluj-Napoca care a dezvoltat o platformă AI pentru social media

Start-up-ul SocialBee din Cluj-Napoca, care a dezvoltat o platformă AI pentru gestionarea conturilor de social media, a fost cumpărat de grupul WebPros, un jucător specializat în furnizarea de soluţii de găzduire web, facturare şi automatizare cu sediul central în Luxemburg. Înainte de această tranzacţie, compania SocialBee Labs SRL, înfiinţată în 2017, era deţinută de Vlad Hosu, Ovidiu Vasile Negrean, Vlad Alexandru Ardelean şi de către firma PKB GMBH din Germania. Vânzătorii au fost asistaţi de firma de avocatură Laurenţiu, Laurenţiu & Associates din Cluj-Napoca, specializată în fuziuni şi achiziţii.

„Aceasta este o oportunitate excelentă pentru SocialBee de a-şi extinde impactul la nivel global. Devenind parte din echipa WebPros, avem oportunitatea să ne dezvoltăm serviciile şi să ne adresăm unui număr şi mai mare de afaceri. Privim cu entuziasm spre viitor si suntem încântaţi de oportunităţile pe care le aduce această achiziţie”, a declarat Ovidiu Negrean, CEO al SocialBee.

Conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe, SocialBee Labs SRL a avut o cifră de afaceri netă de 9 mil. lei în 2023 şi un profit net de circa 2,2 mil. lei,

Echipa SocialBee a creat o platformă prin care businessurile, specialiştii în marketing digital şi agenţiile de marketing pot automatiza gestionarea reţelelor de social media, iar achiziţia de către grupul WebPros îi va permite să le ofere clienţilor soluţii complete de marketing digital.

Totodată, prin această WebPros îşi va îmbunătăţi portofoliul în creştere cu soluţii de marketing digital pentru furnizorii de hosting şi profesioniştii web, în condiţiile în care acum din ecosistemul WebPros fac parte o serie de soluţiii precum platformele software de automatizare web cPanel, Plesk şi SolusVM şi software-ul de facturare web WHMCS.

„Aceasta este o etapă importantă în planul nostru de a sprijini afacerile de orice dimensiune în evoluţia lor în domeniul digital. Suntem încântaţi să primim SocialBee în ecosistemul nostru. Soluţiile lor inovatoare ne vor ajuta să oferim şi mai multe instrumente pentru ca hosting providers şi web professionals să prospere în mediul digital”, a precizat Christian Koch, CEO WebPros.

Grupul WebPros are sediul central în Luxembourg şi birouri în SUA, Germania, Spania, Marea Britanie, Elveţia şi Bulgaria, în care lucrează în total peste 650 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici