- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.11.2015, 12:48)
- Andrei Mazurchievici
Tranzacţiile imobiliare vor depăşi 800 de milioane de euro în Bucureşti
Tranzacţiile imobiliare pe zonele de clădiri de birouri, spaţii logistice şi piaţa de investiţii din Bucureşti vor depăşi 800 de milioane de euro pentru întreg anul 2015, se arată într-un studiu al companiei de consultanţă imobiliară Colliers International.
Urmărește
363 afișări
Tranzacţiile imobiliare vor depăşi 800 de milioane de euro în Bucureşti
Serviciile de outsourcing sunt în continuare cel mai puternic pilon al sectorului de birouri, întrucât România devine tot mai vizibilă pentru companii mari de tip BPO, SSC şi IT, interesate atât de Bucureşti, dar şi de oraşele secundare.
În prezent, peste 60.000 de persoane sunt angajate în activităţi de outsourcing, şi se aşteaptă o creştere de până la 150.000 angajaţi în acest sector, în următorii cinci ani.
Cea mai dinamică zonă pentru spaţiile de birouri rămâne Floreasca - Barbu Văcărescu, aceasta putând atinge un stoc total de jumătate de million de metri pătraţi (mp) până în 2020.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Stocul modern de clădiri din zonă a generat cea mai mare parte a cererii, aproximativ 215.000 mp fiind închiriaţi în ultimii cinci ani. Zona va continua să fie un pol de atracţie în următorii ani, având în vedere că peste 155.000 mp de spaţii de birouri urmează a fi construiţi până la finalul anului 2020.
"În ultimii ani, România a devenit o destinaţie atractivă pentru industria de outsoucing. Mai important este că România nu mai este văzută doar ca o destinaţie ce oferă costuri competitive, ci un generator de valoare adăugată, o sursă importantă de forţă de muncă calificată. La fel ca în anii precedenţi, şi în 2015, industria serviciilor de business a determinat cea mai mare parte a cererii pentru birouri. Ne aşteptăm la o consolidare a acestui trend în anii următori, şi doar zona Floreasca - Barbu Văcărescu ar putea genera o cerere potenţială de până la 300.000 mp în următorii cinci ani", a declarat Andreea Păun, Associate Director în cadrul departamentului de Birouri al Colliers International.
Bucureştiul se numără printre capitalele din Europa Centrală şi de Est care oferă cele mai mari randamente - 7,5% pentru sectorul de birouri, un nivel similar pentru retail şi aproximativ 9% pentru industrial.
Până la acest moment, Colliers a intermediat tranzacţii finalizate în valoare de peste 350 milioane euro.
În ceea ce priveşte zona de spaţii logistice, acestea au un grad de neocupare de 8%, iar până la finalul anului 2016, stocul va creşte cu 100.000 de metri pătraţi. Valoarea chiriilor pentru noile spaţii oscilează între 3,5 şi 4,15 euro/mp.
De asemenea, având în vedere creşterea estimată a consumului, Bucureştiul ar putea susţine o suplimentare cu peste 100.000 mp a spaţiilor de retail (non-food), astfel că în următorii ani, Capitala ar putea suporta un stoc total de spaţii retail de peste 900.000 mp.
În ultimii doi ani, zona de Nord şi Theodor Pallady au fost cele mai active zone din Bucureşti din punct de vedere al terenurilor tranzacţionate. Zona de nord a Capitalei, care include Aviaţiei, Barbu Văcărescu, Caramfil, Dimitrie Pompeiu şi Floreasca, a raportat investiţii de peste 100 milioane euro în terenuri, fiind tranzacţionate peste 20 ha. Pentru Theodor Pallady, sectorul rezidenţial şi cel de retail au generat tranzacţii a căror suprafaţă totală este de 50 ha, şi cu o valoare de peste 60 milioane euro.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria