- Home
- Economic
- LUXEMBURG, (21.06.2013, 12:03)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trecerea la sistemul unic de supraveghere a băncilor din UE, amânată până la finele anului viitor
Banca Centrală Europeană (BCE) va prelua probabil răspunderea de supraveghetor unic al băncilor din Europa spre sfârşitul anului viitor, implementarea proiectului uniunii bancare întârziind din cauza procedurilor de avizare din Germania.
Urmărește
182 afișări
Trecerea la sistemul unic de supraveghere a băncilor din UE, amânată până la finele anului viitor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Iniţial, tranziţia către un sistem cu un supraveghetor unic al băncilor din UE, sub umbrela BCE, era prevăzută pentru luna martie a anului viitor, fiind amânată ulterior până în iulie.
Surse oficiale europene au afirmat însă pentru Bloomberg că noul termen pentru trecerea la noul regim de supraveghere centralzat este finalul anului viitor, parţial din cauza procedurilor de avizare dni Germania.
Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat că învinuirea Germanei pentu întâziere este "o prostie".
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
"Legislatura gemană nu este de vină pentru vreo întârziere din Europa. Am anunţat din timp că avem nevoie de ratificarea mecanismului unic de supraveghere printr-un proces legislativ", a afirmat Shauble joi seară la Luxemburg, după încheierea şedinţei miniştrilor Finanţelor din zona euro.
Astfel, potrivit surselor citate, întârzierea ar fi cauzată parţial de procedurile legislative din Germania, care limitează abilitatea Parlamentului European de a aviza proiectul. Camera inferioară a parlamentului german a aprobat mecanismul unic de supraveghere pe 13 iunie, iar votul din camera superioară este programat pentru 5 iulie.
Următoarea sesiune plenară a Parlamentului European va avea loc în perioada 1-4 iulie la Strasbourg. Membrii PE au indicat că nu sunt dispuşi să discute proiectul înainte de avizul parlamentului German. Astfel, votul din PE ar putea fi amânat până în luna septembrie.
Ulterior, legislaţia europeană impune o perioadă de tranziţie de cel puţin un an, care va putea fi extinsă la discreţia BCE. Dacă Parlamentul European şi statele membre UE vor prelungi negocierile privind legea rezoluţiei bancare, şansele unor întârzieri solicitate de BCE cresc.
Asumarea rolului de supraveghetor bancar european de către BCE va reprezenta un punct de cotitură pentru zona euro. Liderii europeni doresc implementarea urgentă a proiectului uniunii bancare, considerat esenţial pentru soluţionarea crizei datoriilor de stat din zona euro.
Implementarea mecanismului unic de supraveghere ar putea totodată să faciliteze funcţionarea unui nou sistem de sprijinire a băncilor aflate în dificultate, cu posibilitatea intervenţiei directe a Mecanismului European de Stabilitate, fondul de urgenţă al zonei euro, cu resurse de 500 miliarde euro.
În ultimii trei ani, cinci state din zona euro au fost nevoite să încheie acorduri de finanţare externă cu partenerii europeni.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate