- Home
- Economic
- NEW YORK, (02.10.2013, 10:16)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei acţionari importanţi ai Microsoft cer DEMISIA lui Bill Gates din funcţia de preşedinte
Trei acţionari mari ai Microsoft cer demisia lui Bill Gates din funcţia de preşedinte, au declarat surse apropiate situaţiei, cofondatorul companiei fiind contestat de investitori importanţi pentru prima dată în istoria de 38 de ani a producătorului de software.
Urmărește
2096 afișări
Trei acţionari importanţi ai Microsoft cer DEMISIA lui Bill Gates din funcţia de preşedinte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Strategia CEO-ului Steve Ballmer, un alt veteran la Microsoft, a fost atacată continuu în ultimii ani de acţionari, nemulţumiţi de performanţele companiei şi de stagnarea preţului acţiunilor, scrie CNBC.
Gates este una dintre cele mai respectate şi influente personalităţi din industria IT, iar acţionarii cu participaţii semnificative la Microsoft nu au solicitat până acum retragerea acestuia.
Contactat de Reuters, un reprezentant al Microsoft a refuzat să comenteze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Nu există informaţii legate de intenţiile board-ului Microsoft în ceea ce priveşte revendicările celor trei acţionari, care controlează un total de peste 5% din titlurile companiei, potrivit surselor citate.
Bill Gates deţine aproximativ 4,5% din acţiunile Microsoft şi este cel mai mare acţionar al companiei.
Acţiunile Microsoft au închis marţi la New York în urcare cu 0,9%, la 33,58 dolari, cotaţie care plasează capitalizarea companiei la aproape 280 miliarde de dolari.
Cei trei acţionari sunt îngrijoraţi că prezenţa lui Gates în consiliul de administraţie al companiei împiedică adoptarea unor noi strategii şi limitează influenţa viitorului director general. Microsoft caută un înlocuitor pentru Steve Ballmer, care a anunţat în luna august că se va retrage în următoarele 12 luni. De altfel, cei trei investitori fac trimitere directă la prezenţa lui Gates în comisia specială desemnată pentru căutarea unui nou CEO.
Totodată, ei sunt nemulţumiţi că puterea lui Gates asupra Microsoft este disproporţionată în raport cu participaţia acestuia la companie. Miliardarul dedică cea mai mare parte a timpului activităţilor caritabile.
Gates avea 49% din acţiunile Microsoft în 1986, când a avut loc listarea la bursă. Cofondatorul companiei vinde aproximativ 80 milioane de acţiuni în fiecare an, astfel că, dacă va continua în acest ritm, va ieşi din acţionariatul Microsoft până în 2018.
Bill Gates a rămas în plan secund la Microsoft începând din anul 2000, când i-a cedat rolul de CEO lui Steve Ballmer. În 2008, Gates a încetat activitatea de zi cu zi la Microsoft, concentrându-se pe Bill & Melinda Gates Foundation. Fundaţia are resurse de 38 miliarde de dolari.
Microsoft este una dintre cele mai mari şi profitabile companii din industria IT, cu un profit net de 22 miliarde de dolari în ultimul an fiscal. Cu toate acestea, operaţiunile de bază - sistemul de operare Windows şi suita de software Office - sunt afectate de declinul PC-ului tradiţional odată cu răspândirea rapidă a smartphone-urilor şi tabletelor, piaţă dominată de Google, Apple şi Samsung.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe