1637: Una din primele bule speculative din istoria economică a lumii a fost „tulipomania”, nebunia comerţului cu bulbi de lalele. În februarie 1637, în punctul culminant al speculaţiilor, un singur bulb de lalea putea valora de zece ori mai mult decât venitul anual al unui meseriaş calificat. În 1642, după ce piaţa s-a liniştit preţurile căzuseră la o zecime din valorile maxime, informează www.businessmagazin.ro.
1720 – Crah în Europa, în special în Marea Britanie şi în Franţa, antrenat de falimentul South Sea Company şi de banca John Law.
1869 – Vinerea neagră. Cunoscut drept „scandalul Fisk – Gould”, a fost un fenomen de panică financiară cauzat de eforturile a doi speculatori de a îngenunchea New York Gold Exchange.
1873 – Panica din 1873 a antrenat o severă cădere economică în Europa şi Statele Unite, cunoscută drept „Long Depression”, pentru ca a ţinut până în 1979 sau chiar după în unele ţări. A avut la bază decizia lui Otto von Bismark de a renunţa la talerii din argint, cu efect direct asupra pieţei şi valorii metalului preţios.
Citeşte mai multe despre cele mai mari crahuri din istorie pe www.businessmagazin.ro.