Turbulenţele continuă la Boeing: angajaţii rămân în grevă

Negocierile dintre Boeing şi cei aproximativ 33.000 de angajaţi aflaţi în grevă au eşuat din nou, lăsând gigantul aeronautic într-o situaţie dificilă.

Urmărește
44 afișări
Imaginea articolului Turbulenţele continuă la Boeing: angajaţii rămân în grevă

Turbulenţele continuă la Boeing: angajaţii rămân în grevă

Sindicatul Asociaţia Internaţională a Maşiniştilor şi Lucrătorilor Aerospaţiali (IAM) a anunţat vineri că discuţiile s-au încheiat fără un acord, perpetuând astfel greva începută pe 13 septembrie, transmite AFP.

Muncitorii din regiunea Pacific Northwest au oprit lucrul, respingând oferta contractuală a companiei şi paralizând producţia avioanelor 737 MAX şi 777.

Boeing a încercat să destindă situaţia luni, prezentând ceea ce a numit „cea mai bună şi finală ofertă". Propunerea includea o creştere salarială de 30% pentru grevişti şi reintroducerea unui bonus anual. Compania a stabilit termenul limită pentru acceptarea ofertei la sfârşitul zilei de vineri, însă sindicatul a considerat că propunerea nu răspunde suficient cerinţelor lor.

IAM a dezvăluit că a avut „discuţii sincere" cu Boeing, mediate de Serviciul Federal de Mediere şi Conciliere (FMCS). Cu toate acestea, sindicatul a subliniat că nu s-au făcut progrese în privinţa pensiilor, un punct crucial pentru mulţi angajaţi.

„Boeing refuză să deblocheze planul de beneficii definite", a explicat IAM.

În plus, sindicatul acuză compania că nu se implică serios în rezolvarea altor probleme importante, precum salarii mai mari, o progresie salarială accelerată şi mai mult timp liber plătit.

În ciuda impasului actual, Boeing şi-a exprimat disponibilitatea de a relua negocierile.

Această grevă prelungită pune presiune pe Boeing, care se confruntă deja cu provocări legate de întârzieri în livrări şi probleme de calitate. Oprirea producţiei la fabricile cheie ar putea avea consecinţe semnificative pentru industria aeronautică globală, dat fiind rolul central al Boeing în acest sector.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
boeing,
greva,
angajaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici