Turcia vrea să păstreze 15% din gazele care vor tranzita Nabucco
Turcia vrea să păstreze 15% din gazul natural care va fi transportat prin gazoductul Nabucco, la construcţia căruia va participa şi România, însă partenerii europeni au refuzat până acum această cerere, a declarat, miercuri, un oficial din Ministerul Energiei din Turcia.
Turcia vrea să păstreze 15% din gazele care vor tranzita Nabucco
Lipsa hotărârii în rezolvarea unor probleme, precum asigurarea cantităţilor de gaze naturale pentru transport, au întârziat proiectul, însă Turcia şi partenerii săi speră să ajungă la un acord până la sfârşitul lunii, a adăugat oficialul turc sub protecţia anonimatului.
Celelalte părţi implicate în proiect alături de autorităţile de la Ankara, respectiv România, Bulgaria, Ungaria, Germania şi Austria, vor ca Turcia să servească doar ca ţară de tranzit fără să poată folosi vreo parte din gazul transportat.
"Turcia insistă asupra problemei dar consorţiul (care construieşte gazoductul, n.r.) şi Uniunea Europeană se împotrivesc. Turcia trebuie să aibă în vedere siguranţa livrărilor sale", a precizat oficialul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Finlanda îndeamnă Europa să îşi intensifice eforturile de apărare împotriva ameninţării ruse
-
ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina
-
Reconfigurarea relaţiilor SUA-Marea Britanie: Planurile lui Keir Starmer pentru un parteneriat economic strategic
Premierul Tayyip Erdogan a declarat, luni, la Bruxelles, că autorităţile turce şi-ar putea reconsidera susţinerea pentru Nabucco dacă negocierile cu Uniunea Europeană (UE) pe capitolul energie rămân blocate.
Turcia speră ca dificultăţile legate de achiziţiile de gaze, împreună cu alte probleme, să fie rezolvate la reuniunea membrilor consorţiului de la sfârşitul lunii la Budapesta.
Gazoductul Nabucco, sprijinit de UE, vizează transportul, anual, a circa 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din zona Mării Caspice către state din Europa. Costurile de construcţie sunt evaluate la aproximativ 12 miliarde de euro.
Citeşte şi
Transgaz ar putea colabora cu Gazproiect şi Petrostar la proiectarea conductei Nabucco
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO