- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.02.2019, 14:26)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Turismul de sănătate asigură 10% din numărul turiştilor cazaţi în unele hoteluri
Turismul de sănătate a crescut puternic în ultimii trei ani şi a ajuns chiar şi la 10% din numărul total al clienţilor unor hoteluri din oraşe mari, precum Bucureşti, Sibiu şi Cluj, ritmul de creştere fiind de 30% anual, potrivit unei analize a lanţului Ibis Continental Hotels.
Urmărește
244 afișări
Turismul de sănătate asigură 10% din numărul turiştilor cazaţi în unele hoteluri
Analiza relevă că vizitatorii sunt rude ale bolnavilor internaţi în spitale sau de cei care ajung pentru controale medicale, femei care vin la clinici renumite pentru operaţii estetice ori străini care ajung în România pentru chirurgia obezităţii, tratamente stomatologice sau pentru relaxare în centrele wellness, iar acest tip de turism creşte cu 30% în fiecare an.
Din totalul turiştilor care se cazează în hotelurile din marile oraşe ale ţării, mai mult de jumătate sunt oameni de afaceri, iar ceilalţi vin pentru distracţie, evenimente, concerte, shopping sau meciuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
În privinţa turiştilor de sănătate, în primul rând este vorba de români cu probleme de sănătate care vin în Bucureşti, Sibiu sau Cluj pentru centrele medicale private sau spitalele de stat renumite.
"La hotel vin şi se cazează fie rudele pacienţilor în timpul operaţiilor, fie ulterior pacienţii, care se întorc în oraş pentru tratamentele şi controalele postoperatorii. Un însoţitor stă minumum două zile în hotel, dar sunt unii care rămân şi zece zile. Caută hoteluri economice, aflate în vecinătatea spitalelor. Sunt ancoraţi total în turismul medical, nu vizitează oraşul şi sunt captivi în hotel, unde mănâncă şi apelează la toate serviciile posibile, de la spălătorie la taxi. Nu le arde de altceva. Stau toată ziua alături de pacient, la clinică ori la spital, iar seara se întorc şi mănâncă la hotel", a declarat Călin Ile, directorul general al Ibis Continental Hotels.
El spune că incidenţa mare a bolilor şi degradarea sistemului de sănătate din multe judeţe ale ţării i-au determinat din ce în ce mai tare pe mulţi români ca, mai ales în ultimii ani, să migreze spre marile oraşe atunci când au probleme grave de sănătate. "Nu mai sunt doctori de calitate în ţară, şi atunci oamenii sunt nevoiţi să vină la marile spitale de stat sau private din oraşele importante", a explicat Ile.
Alături de pacienţii spitalelor, o altă categorie de turişti autohtoni de sănătate o reprezintă româncele care vin la clinici renumite pentru operaţii estetice.
Nu doar românii sunt turişti de sănătate în hotelurile din ţară, ci şi străinii. Unii dintre ei vin, în ultimii ani, pentru tratamente stomatologice, mult mai ieftine în România decât în ţările lor, dar de aceeaşi calitate. Există şi o anumită categorie de străini care vin pentru chirurgia obezităţii, cu alte cuvinte pentru "micşorare de stomac", intervenţii care costă mai puţin în ţara noastră. O a treia categorie sunt turiştii de wellness, care caută centrele de relaxare.
"Acest tip de turism creşte puternic de la an la an, turişii de sănătate ajungând la 10% din totalul clienţilor anumitor hoteluri de trei stele din marile oraşe. Din acest motiv, ca hotelieri, intenţionăm să luam legătura cu clinicile private, dar şi cu spitalele mari de stat, şi să construim pachete împreună, încercând să le oferim pacienţilor un serviciu integrat, cu preţuri avantajoase. Modelul funcţionează de ani buni cu succes în străinătate, unde s-a ajuns ca unele case de sănătate să deconteze mai degrabă cazarea într-un hotel decât într-un spital, deoarece e mai ieftin", a mai spus Călin Ile.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe