Turismul în luna aprilie: Numărul vizitatorilor străini a scăzut

Mai mulţi turişti au ajuns în aprilie într-o structură de primire turistică, dar au stat pe medie mai puţine nopţi faţă de aprilie 2012, în condiţiile în care numărul vizitatorilor străini înregistraţi la frontieră a scăzut cu 7,6%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Urmărește
172 afișări
Imaginea articolului Turismul în luna aprilie: Numărul vizitatorilor străini a scăzut

Turismul în luna aprilie: Numărul vizitatorilor străini a scăzut (Imagine: Shutterstock)

În luna aprilie 2013, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat o creştere cu 4,0 % şi înnoptările o scădere cu 5,3 %.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie 2013 au însumat 535.700, în creştere cu 4,0% faţă de cele din luna aprilie 2012.

Comparativ cu luna aprilie 2012, în luna aprilie 2013 la punctele de frontieră s-a înregistrat o scădere atăt la sosirile vizitatorilor străini (-7,6%) căt şi la plecările în străinătate ale vizitatorilor români (-8.0%).

Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 75,8% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 24,2% din numărul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din luna aprilie 2012.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primare turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (81,4% din total turişti străini), iar din aceştia 85,2% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri deţin în luna aprilie 2013 o pondere de 75,1% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Faţă de luna aprilie 2012, sosirile în hoteluri în luna aprilie 2013 sunt în creştere cu 1,6%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie 2013 au însumat un milion, în scădere cu 5,3% faţă de cele din luna aprilie 2012.

Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 75,7% din numărul total de înnoptări, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 24,3%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (81,7% din total turişti străini), iar din aceştia 84,7% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna aprilie a fost de 1,9 zile atât la turiştii români, cât şi la turiştii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna aprilie 2013 a fost de 18,7% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 1,5 puncte procentuale faţă de luna aprilie 2012.

Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna aprilie 2013 s-au înregistrat la hoteluri (23,6%), moteluri (12,8%) şi la hosteluri (12,7%) .

În primele patru luni comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat o creştere cu 6,9 % şi înnoptările o creştere cu 2,7 %.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în ianuarie- aprilie au însumat 1,9 milioane, în creştere cu 6,9% faţă de cele din perioada 1.I-30.IV.2012.

Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 78,2% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 21,8% din numărul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din perioada de referinţă.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (82,3% din total turişti străini), iar din aceştia 83,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri deţin la patru luni o pondere de 74,6% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Faţă de perioada similară, sosirile în hoteluri sunt în creştere cu 3,4%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în primele patru luni au însumat 3,62 milioane, în creştere cu 2,7% .

Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 77,4% din numărul total de înnoptări, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 22,6%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (82,8% din total turişti străini), iar din aceştia 81,7% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în perioada ianuarie - aprilie a fost de 1,9 zile la turiştii români, in timp ce la turiştii străini a fost de 2,0 zile.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în primele patru luni a fost de 17,2% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 0,8 puncte procentuale faţă de perioada corespunzătoare din 2012. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la hoteluri (21,1%) şi la hosteluri (12,8%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici