TVA-ul la pâine ar trebui să fie între 5 şi 9%

TVA-ul la pâine ar putea fi redus între 5 şi 9%, la fel cum este în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, a declarat, duminică, Doru Răsmeriţă, adminstratorul Galmopan, cel mai mare producător din sectorul panificaţiei din sud-estul României.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului TVA-ul la pâine ar trebui să fie între 5 şi 9%

TVA-ul la pâine ar trebui să fie între 5 şi 9%

"În urmă cu două săptămâni, conducerea Asociaţiei Rompan (Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoas, n.r.) a avut o întâlnire la Ministerul Agriculturii cu ministrul Remeş. În cursul acelei întâlniri am finalizat discuţiile, constatând că şi ministrul Remeş a înţeles că este oportună reducerea TVA-ului la pâine. A promis că susţine demersul nostru în faţa Guvernului. Noi am avansat anumite cifre, i-am explicat motivaţia, în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană există cote reduse la pâine sau alimentele de bază ce variază de la 5 până la 9%. În cazul nostru, cred că anul acesta, fiind un an în care seceta a afectat foarte mult producţia agricolă, se impune o reducere a cotei TVA-ului în primul rând la pâine. Nivelul trebuie ales de Guvern, în baza unor calcule, între minim 5 şi maxim 9%", a declarat Doru Răsmeriţă.

În prezent, nivelul TVA aplicat sectorului de panificaţie este de 19%. Acesta susţine că diminuarea TVA ar duce automat la ieftinirea produselor chiar de la începutul lunii viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici