- Home
- Economic
- NEW YORK, (04.10.2013, 10:14)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Twitter a prezentat planuri pentru listare printr-o ofertă publică iniţială de 1 miliard de dolari. Compania nu a avut niciodată profit
Compania americană Twitter a prezentat planuri pentru atragerea a până la 1 miliard de dolari printr-o ofertă publică iniţială, dezvăluind pentru prima dată că veniturile s-au triplat în ultimul an, dar şi că nu a înregistrat niciodată profit în cei şapte ani de la înfiinţare.
Urmărește
150 afișări
Twitter a prezentat planuri pentru listare printr-o ofertă publică iniţială de 1 miliard de dolari. Compania nu a avut niciodată profit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Analişti, acţionari şi consilieri ai companiei au sugerat că listarea ar putea evalua Twitter la 12-15 milarde de dolari, faţă de valoarea de 8 miliarde de dolari estimată într-un proces de atragere de fonduri în 2011. Veniturile, în mare parte din publicitate, au totalizat anul trecut 316,9 milioane de dolari, scrie Financial Times.
Documentele Twitter nu indică valoarea la care se autoevaluează compania, dar chiar şi la o estimare precaută de 12 miliarde de dolari participaţia cofondatorului Evan Williams, cel mai mare acţionar, cu o participaţie de 12%, ar valora până la 1,4 miliarde de dolari. De asemenea, preşedintele Twitter, Jack Dorsey, ar deţine acţiuni de 588 de milioane de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID rămâne un mister la 5 ani de la începerea pandemiei. China respinge solicitarea OMS de a dezvălui mai multe date
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
-
Rusia a oprit complet livrările de gaze spre Europa prin Ucraina în acestă dimineaţă. Efecte în lanţ pentru Moldova, Ungaria, Slovacia, Austria. Ce spune UE
Compania va stabili preţul de listare după o serie de prezentări pentru investitori, care ar putea fi iniţiate chiar în octombrie. Tranzacţionarea la bursă ar putea începe din noiembrie, sub simbolul TWTR, referire la numele iniţial, "twttr". Peste 100 de milioane de utilizatori zilnici au postat în total 300 de miliarde de tweet-uri de la înfiinţarea companiei în 2006.
"Am început cu o idee simplă: să spui şi altora ce faci, în limita a 140 de caractere (...) Misiunea noastră este să dăm tuturor puterea de a crea şi împărtăşi idei şi informaţii instantaneu, fără bariere. Afacerea şi veniturile noastre vor urma întotdeauna această misiune, în moduri care îmbunătăţesc, şi nu reduc, dialogul liber şi global", se arată într-o scrisoare a Twitter adresată potenţialilor acţionari.
Compania a avertizat că strategia de a acorda acţiuni în pachetele salariale ale angajaţilor vor împiedica trecerea pe profit până la sfârşitul anului următor. De asemenea, creşterea veniturilor ar putea încetini în viitor.
Potrivit datelor financiare prezentate de Twitter, veniturile s-au dublat în prima jumătate a acestui an, la 253,6 milioane de dolari, în timp ce pierderile au crescut cu 41%, la 69,3 milioane de dolari.
Twitter obţine o mare parte din venituri din publicitate. Firma eMarketer estimează pentru companie venituri din publicitate de 582,8 milioane de dolari în acest an şi de 950 de milioane de dolari anul următor.
Goldman Sachs va fi aranjorul principal, iar la ofertă vor mai lucra şi bănci precum Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Bank of America Merrill Lynch şi Deutsche Bank.
Compania intenţionează să folosească veniturile din listare pentru creşterea "flexibilităţii financiare", întrucât anticipează totalul investiţiilor din acest an la 275 de milioane de dolari în acest an.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Revelion de COȘMAR pentru Brigitte Pastramă! Ce a pățit când a ajuns cu Florin, soțul ei, la locație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe