Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei

Companiile Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei, care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, informează un comunicat al companiilor.

Urmărește
1314 afișări
Imaginea articolului Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei

Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei

„Apreciem deschiderea Guvernului la dialog şi îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislaţiei de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate şi nu interzise.

Până când vom avea şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa”, arată comunicatul.

Uber şi Taxify spun că peste 2 milioane de oameni din România le folosesc serviciile sau alte aplicaţii similare. „Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri văd aplicaţiile noastre ca pe o alternativă la maşina personală, în timp ce 9 din 10 îşi doresc ca autorităţile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative şi să nu le limiteze”.

Companiile spun că serviciilor alternative de transport au contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală, în doar câţiva ani şi asigură zeci de mii de locuri de muncă care aduc noi taxe la bugetele publice. „Ne dorim să lucrăm cu autorităţile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării şi rezolvarea crizei parcărilor din marile oraşe. Împărtăşim părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, însă credem că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate”, încheie comunicatul.

Miercuri, 27 februarie 2019, la sediul Ministerului Transporturilor, a avut loc o întâlnire a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc şi ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Daniel Suciu cu reprezentanţii Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România – COTAR. În urma întâlnirii s-a convenit modificarea Legii taximetriei nr. 38/2003.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că va relua protestele de stradă pe 13 martiee, dacă Guvernul nu-şi va respecta promisiunea.

COTAR avea programat un protest pe 28 februarie, cu participarea a 5.000 de maşini. La jumătatea lunii februarie sute de taximetrişti s-au strâns în Piaţa Victoriei, unde au protestat faţă de aplicaţiile de tip Uber şi au cerut modificarea Legii taximetriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici