- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.08.2023, 14:11)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UBS, cea mai mare bancă a Elveţiei, profit record după ce a preluat Credit Suisse
UBS a raportat cel mai mare profit trimestrial înregistrat vreodată de o bancă, după ce a acumulat un câştig de 29 de miliarde de dolari legat de preluarea Credit Suisse, scrie Financial Times, citat de ZF.
Urmărește
490 afișări
Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto
Creditorul elveţian a anunţat aceste cifre joi, în timp ce a declarat că va continua să absoarbă activităţile naţionale ale Credit Suisse, în pofida opoziţiei locale şi politice faţă de o tranzacţie care se aşteaptă să ducă la reducerea a mii de locuri de muncă şi la închiderea de sucursale.
UBS a acceptat să îşi salveze rivalul aflat în dificultate în urmă cu cinci luni, iar profitul său record de 29 de miliarde de dolari înainte de impozitare s-a datorat aproape în totalitate câştigului contabil înregistrat la preluarea de 3,4 miliarde de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Precedentul cel mai mare profit bancar trimestrial a fost de 14,3 miliarde de dolari, raportat de JPMorgan la începutul anului 2021.
UBS a precizat că afacerile naţionale ale Credit Suisse vor fi gestionate separat până când vor fi combinate legal cu UBS anul viitor. Cele două entităţi elveţiene vor fi complet integrate până în 2025, moment în care se va pune capăt tuturor angajamentelor de sponsorizare internă ale Credit Suisse.
Activităţile internaţionale ale celor două grupuri sunt deja în curs de combinare, iar Credit Suisse a raportat o pierdere totală de 9,3 miliarde de franci elveţieni (10,6 miliarde de dolari) înainte de impozitare pentru al doilea trimestru, deoarece clienţii au retras 39 miliarde de franci elveţieni.
Decizia UBS de a absorbi afacerile naţionale ale Credit Suisse şi de a elimina marca băncii, care datează de 167 de ani, a fost una dintre cele mai controversate părţi ale preluării, primul moment când două instituţii financiare de importanţă sistemică la nivel mondial vor fi combinate.
UBS a anunţat, de asemenea, că intenţionează să finalizeze în mod substanţial integrarea grupului mai larg Credit Suisse până în 2026, moment în care intenţionează să reducă costurile cu 10 miliarde de dolari.
Directorul general al UBS, Sergio Ermotti, a declarat joi că banca plănuieşte să facă 3.000 de concedieri în Elveţia în următorii ani, deşi majoritatea pierderilor de locuri de muncă vor fi cauzate de pensionarea sau de plecarea personalului, care nu va fi înlocuit.
Câştigul contabil de 29 de miliarde de dolari reflectă diferenţa dintre valoarea activelor Credit Suisse din contabilitate şi preţul mai mic plătit de UBS pentru acestea. Analiştii se aşteptau la un câştig chiar mai mare - de 33 de miliarde de dolari - dar Credit Suisse a înregistrat pierderi în acest an, iar UBS a înregistrat deprecieri ale unor active ale Credit Suisse.
Excluzând sporul contabil, UBS a înregistrat un profit înainte de impozitare de 1,1 miliarde de dolari în trimestrul respectiv.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe