- Home
- Economic
- ZURICH, (03.11.2013, 16:22)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UBS şi Credit Suisse ar putea fi nevoite să renunţe la operaţiunile de investment banking
Bănci elveţiene mari ca UBS şi Credit Suisse ar putea să fie nevoite să renunţe la operaţiunile de investment banking, a declarat ministrul de Finanţe Eveline Widmer-Schlumpf, pentru a fi organizate astfel încât statul să nu fie nevoit să le salveze în cazul apariţiei unor probleme.
Urmărește
127 afișări
UBS şi Credit Suisse ar putea fi nevoite să renunţe la operaţiunile de investment banking (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În opinia ministrului, băncile ar trebui să se gândească dacă să continue cu activităţile de investment banking sau să se concentreze mai mult pe administrarea activelor, relatează Bloomberg.
"Băncile trebuie să fie organizate în aşa fel încât statul să nu fie răspunzător de activităţile lor", a spus Widmer-Schlumpf.
Guvernul şi autorităţile de reglementare din Elveţia se concentrează pe gradul de îndatorare a băncilor, pentru a evita salvarea din nou, cu fonduri publice, a unor bănci de importanţă sistemică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
UBS a fost salvată de stat în 2008, după reducerea valorii activelor şi pierderi de peste 57 de miliarde de dolari, în timpul crizei creditelor subprime din SUA.
"Trebuie să ne gândim dacă rata de adecvare a capitalului nu ar trebui mărită în continuare", a spus Widmer-Schlumpf.
UBS şi Credit Suisse, cele mai mari bănci din Elveţia, s-au bazat pe un model de bancă universală, în care activităţile de administrare a activelor, management al averilor şi de private banking sunt combinate cu operaţiunile mai riscante de investment banking. Totuşi, ambele bănci au redus numărul de locuri de muncă la diviziile de investment banking, în ultimii ani.
UBS a anunţat săptămâna trecută că intenţioneaxă să înfiinţeze o subsidiară bancară pentru Elveţia, întrucât reglementările mai stricte ar putea obliga băncile de importanţă sistemică să îşi modifice structura juridică.
Modificarea reglementărilor elveţiene referitoare la îndatorare ar putea face ca UBS să aibă nevoie de capital suplimentar de 20 de miliarde de franci elveţieni (22 miliarde dolari), iar Credit Suisse de 33 de miliarde de franci, potrivit calculelor publicaţiei Schweiz am Sonntag.
Reprezentanţii UBS, Credit Suisse şi ai biroului ministrului Widmer-Schlumpf nu au fost disponibili pentru comentarii.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe