- Home
- Economic
- KIEV, (29.12.2014, 13:01)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina a adoptat bugetul pe 2015, pentru a obţine o nouă tranşă din împrumutul de la FMI
Parlamentul ucrainean a aprobat bugetul de stat pe 2015 într-o formă care să îi permită obţinerea următoarei tranşe din programul de susţinere în valoare totală de 17 miliarde de dolari de la FMI, în contextul în care ţara se confruntă cu cea mai grea recesiune din 2009.
Urmărește
242 afișări
Ucraina a adoptat bugetul pe 2015, pentru a obţine o nouă tranşă din împrumutul de la FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Acest buget, la fel ca alte bugete adoptate anterior, este departe de a fi perfect. De aceea, bugetul trebuie revizuit până în 15 februarie. Vom amenda bugetul pe baza discuţiilor cu oganizaţiile financiare internaţionale", a declarat premierul Arseni Iaţeniuk, care a precizat că o nouă rundă de negocieri cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) va începe în 7 ianuarie, relatează Bloomberg.
Bugetul, care a fost adoptat în urma votului celor 450 de parlamentari de la Kiev, cu 233 de voturi "pentru", vizează stabilizarea finanţelor ţării şi a monedei naţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Ucraina se confruntă cu cea mai gravă recesiune din 2009 până în prezent, în contextul în care grivna, moneda naţională ucraineană, a scăzut cu 48% faţă de dolar de la începutul anului.
Bugetul prevede creşterea cheltuielilor pentru apărarea naţională la 5,2% din produsul intern brut (PIB) şi vizează reducerea cheltuielilor sociale, pentru a menţine deficitul bugetar la un nivel acceptabil.
Guvernul estimează că deficitul bugetar se va situa la 3,7% din PIB, excluzând fondurile necesare pentru compania de stat din domeniul energiei Naftogaz.
Iaţeniuk a afirmat că guvernul a cheltuit 110 miliarde de grivne (7 miliarde de dolari) şi intenţionează să reducă subvenţiile la 32 de miliarde de grivne anul viitor.
De asemenea, guvernul a impus controale asupra profiturilor oligarhilor, care au evitat plata taxelor de-a lungul timpului, scrie Financial Times. Premierul ucrainean a precizat că oligarhii "nu vor mai putea să-şi ascundă profiturile şi averile în offshore-uri".
Guvernul de la Kiev va creşte taxele pentru bunurile de lux, cum ar fi automobile scumpe, ţigări, alcool, apartamente mari, precum şi pentru dividende şi entităţi offshore, începând cu anul viitor.
În decembrie, agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus ratingul Ucrainei cu o treaptă, la nivelul CCC-, cu perspectivă negativă, din cauza îngrijorării provocate de amânarea de către FMI a deblocării unei noi tranşe de ajutor din programul de susţinere de 17 miliarde dolari şi de scăderea rezervelor valutare ale ţării.
FMI a anunţat că au avut loc discuţii productive cu Ucraina, dar cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord pentru furnizarea următoarei tranşe de sprijin. S&P a avertizat, de asemenea, că Ucraina ar putea să nu mai reuşească să îşi plătească datoriile dacă situaţia nu se va modifica în următoarele câteva luni.
În luna aprilie, Ucraina a încheiat un acord cu FMI pentru un program de susţinere în valoare de 16 miliarde de dolari, din care a primit două tranşe, în valoare de 4,6 miliarde de dolari. Ucraina are nevoie de încă 15 miliarde de dolari pe lângă împrumuturile obţinute deja, potrivit Uniunii Europene, pentru a rezista crizei economice.
Guvernul de la Kiev estimează că produsul intern brut va scădea cu 7% la nivelul acestui an.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe