- Home
- Economic
- MOSCOVA, (11.05.2015, 18:30)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina cere Rusiei despăgubiri pentru "agresiune" în valoare de 350 de miliarde de dolari
Rusia are de plătit Ucrainei despăgubiri în valoare de 350 de miliarde de dolari, potrivit Kievului, care acuză Moscova de agresiune şi invadarea teritoriului ucrainean, ceea ce ruşii resping, relatează The Moscow Times în ediţia electronică de luni.
Urmărește
1587 afișări
Ucraina cere Rusiei despăgubiri pentru "agresiune" în valoare de 350 de miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"La un moment dat Rusia va plăti", a declarat adjunctul ministrului ucrainean pentru Dezvoltarea Economiei Aleksandr Borovik pentru postul Kanal 5.
"Este necesar să calculăm, este necesar să fim pregătiţi să facem lobby oricând putem, şi să spunem «uitaţi, asta trebuie să plătiţi»", a subliniat el.
Oficialul ucrainean a precizat că suma a fost calculată în baza precedentului invaziei Kuwaitului de către Saddam Hussein, în 1991.
"S-au cerut 350 de miliarde de dolari după ce Irakul a atacat Kuwaitul. Apoi au decis că datorau 320 de miliarde de dolari. Având în vedere cât a durat acea agresiune şi de când durează agresiunea Rusiei împotriva noastră, acestea sunt comparabile", a apreciat Borovik.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Consiliul de Securitate al ONU a impus Irakului să plătească despăgubiri pentru pagubele pe care le-a creat prin invadarea Kuwaitului. Comisia ONU pentru Compensaţii a fost creată să gestioneze această problemă. Organismul a primit peste 2,5 milioane de solicitări, însumând peste 350 de miliarde de dolari, însă Comisia a aprobat plata a aproximativ 52 de miliarde de dolari, prin deduceri din veniturile petroliere ale Irakului.
Separat, Kievul reclamă Rusiei despăgubiri în legătură cu un contract pentru gaze naturale între cele două ţări. Guvernul Iaţeniuk denunţă contractul ca "inechitabil", afirmând că a produs Ucrainei pagube în valoare de 16 miliarde de dolari din cauza disproporţiei dintre preţurile prea mari şi tarifele de tranzit prea mici.
Contractul a fost semnat de către fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, fostă şefă a lui Iaţeniuk în cadrul partidului Patria. Timoşenko a fost judecată şi condamnată la închisoare, în mandatul lui Viktor Ianukovici, pentru că şi-a depăşit autoritatea semnând contractul. Ianukovici a fost înlăturat în urma unor proteste violente care au adus la putere opoziţia prooccidentală.
Economia ucraineană a fost extrem de dur afectată în urma protestelor violente şi conflictului cu separatiştii proruşi din estul ţării.
Kievul, guverne occidentale şi NATO acuză Moscova că alimentează războiul din regiunea Donbas prin susţinerea insurgenţilor cu armament şi oameni, acuzaţii pe care ruşii le resping.
Parlamentul ucrainean a adoptat o declaraţie prin care denunţă Rusia ca "stat agresor". În prezent, deputaţii ucraineni analizează cel puţin două proiecte de lege prin care negarea "agresiunii ruseşti" urmează să devină o infracţiune de natură penală care să fie pedepsită cu închisoarea, potrivit ziarului rus.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe