- Home
- Economic
- WASHINGTON, (18.04.2014, 17:32)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina vrea investiţii americane în energia verde, pentru a se proteja de Rusia
Autorităţile din Ucraina vor să atragă investiţii americane în energia eoliană, solară şi în biomasă pentru reducerea dependenţei de importurile de carburanţi din Rusia, care a anexat Crimeea şi a masat trupe la graniţă, transmite Bloomberg.
Urmărește
212 afișări
Ucraina vrea investiţii americane în energia verde, pentru a se proteja de Rusia (Imagine: Shutterstock)
"Agresiunea Rusiei faţă de Ucraina a adus în prim plan problema securităţii energetice. Cred cu tărie că a venit timpul ca investitorii americani să descopere Ucraina, în special în domeniul energiei", a declarat Olexander Motsik, ambasadorul Ucrainei la Washington, la o conferinţă pe tema energiei regenerabile organizată de ambasadă.
Evenimentul a marcat debutul unei campanii de promovare a potenţialului Ucrainei în domeniul energiei regenerabile şi va fi urmat de conferinţe similare la consulatele ucrainene din Chicago, New York şi San Francisco.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Ucraina depinde de livrările de gaze ale Rusiei, iar oficialii americani şi europeni au încercat să găsească soluţii pentru reducerea acestei dependenţe, inclusiv prin accelerarea procedurilor din SUA pentru exportul de gaze naturale lichefiate.
Rusia a dat un ultimatum de o lună Ucrainei pentru plata datoriilor pentru gaze, în caz contrar urmând să ceară plata în avans pentru continuarea livrărilor.
Separatiştii proruşi au ocupat clădiri oficiale din estul Ucrainei, iar NATO estimează că 40.000 de soldaţi ruşi se află la graniţa cu această ţară.
Negocierile de joi, de la Geneva, dintre Rusia, Ucraina, Statele Unite şi UE s-au încheiat cu un acord pentru retragerea proruşilor din clădirile publice, pentru reducerea tensiunilor.
Potrivit Centrului pentru Cercetări în Domeniul Energiei din Kiev, cele mai promiţătoare forme de energie regenerabilă din Ucraina sunt biomasa şi biogazul, parţial pentru că reţeaua şi staţiile electrice din Ucraina nu pot fi adaptate uşor la suplimentarea masivă a energiei eoliene şi solare.
Vadim Glamazdin, directorul general al centrului de cercetări, a arătat că circa 40% din gazele importate din Rusia sunt folosite pentru încălzire, iar acestea pot fi înlocuite cu energie regenerabilă, în decurs de trei-cinci ani.
Până în 2030, energia regenerabilă ar putea reprezenta circa 15% din electricitatea produsă, faţă de 2% în prezent, a mai spus Glamazdin.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe