- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UDMR se întâlneşte la Guvern cu oficialii FMI. Boc are programată joi o discuţie cu Fondul
Liderii şi miniştrii UDMR se vor întâlni, miercuri, la Guvern cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), urmând ca oficialii Fondului să aibă joi o întrevedere şi cu premierul Emil Boc, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
UDMR se întâlneşte la Guvern cu oficialii FMI. Boc are programată joi o discuţie cu Fondul (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)
UDMR va solicita FMI atât majorări de salarii şi pensii în acest an, cât şi ca noua lege a sănătăţii să nu fie aplicată în 2012, an electoral, pe considerentul că schimbările majore generate de noul sistem ar putea fi interpretate greşit, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Laszlo Borbely.
Borbely a declarat pentru MEDIAFAX că proiectul noii legi a sănătăţii va fi dezbătut în acest an, dar nu ar trebui aplicat chiar din 2012, deoarece modificările ar putea fi interpretate greşit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
UDMR va mai discuta cu oficialii FMI despre noi modificări privind coplata în sănătate, după ce Parlamentul a eliminat plafonul de 600 lei peste care nu se mai percepe coplata serviciilor medicale.
La sfârşitul anului trecut, Borbely a declarat pentru MEDIAFAX că UDMR va propune modificarea prin ordonanţă de urgenţă a Legii privind coplata în sistemul de sănătate, cu stabilirea unui plafon probabil de 400 lei aferent serviciilor până la care va fi percepută această plată.
Un alt subiect de discuţie va viza alocări mai mari pentru proiecte de investiţii, inclusiv în domeniul mediului, dar şi calendarul de liberalizare a preţurilor la gaze.
O misiune a FMI condusă de Franks se află la Bucureşti, începând de miercuri şi până pe 6 februarie, pentru a patra evaluare a acordului cu România.
Şeful Guvernului a fost mandatat, luni, de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.
Un anunţ similar a fost însă prezentat şi în luna noiembrie 2011, când liderii coaliţiei de guvernare au convenit că salariile bugetarilor şi pensiile ar putea fi majorate în primul semestru al anului 2012, după vizita din aprilie a FMI, dacă nu vor exista "derapaje mari" în Europa şi în România în privinţa creşterii economice.
Premierul a declarat însă că Guvernul va lua în calcul o uşoară recuperare salarială în sectorul public şi indexare a pensiilor, dar numai condiţionat de stabilitate şi creştere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza ţara.
România a prelungit acordul cu FMI din 2009-2011 printr-un acord de tip preventiv în valoare de circa 3,5 miliarde de euro.
Acordul cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială, bani care nu au mai fost viraţi în acordul anterior. BM a aprobat în decembrie acordarea tranşei de 400 de milioane de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO