Udrea a semnat primele două contracte pentru promovarea turismului

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a semnat, marţi, la Râşnov, primele două contracte pentru promovarea turismului românesc din fonduri europene, fiecare în valoare de câte un milion de lei, cele două proiecte vizând oraşul Râşnov şi zona munţilor Bucegi.

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului Udrea a semnat primele două contracte pentru promovarea turismului

Udrea a semnat primele două contracte pentru promovarea turismului din fonduri europene (Imagine: Mediafax Foto)

"Cel mai important lucru este faptul că acestea sunt primele două contracte de promovare a turismului românesc cu ajutorul fondurilor europene. România are la dispoziţie 55 de milioane de euro până în 2013 pentru a promova principalele atracţii turistice", a declarat presei, marţi, Elena Udrea.

Potrivit ministrului, "ar fi păcat" ca România să nu folosească aceşti bani având în vedere că din ce în ce mai mulţi turişti străini caută destinaţii alternative celor tradiţionale.

A treia destinaţie promovată cu finanţare europeană va fi oraşul Deva, contractul pentru proiectul de circa un milion de lei urmând să fie semnat miercuri.

Conform Ministerului Turismului, oraşele Râşnov şi zona munţilor Bucegi vor fi primele destinaţii turistice româneşti promovate cu finanţare europeană, în baza unor contracte de finanţare, cererile de finanţare fiind depuse la Ministerul Turismului la începutul anului de Consiliul Local Râşnov, în parteneriat cu Asociaţa Rosenau Turism şi Asociaţia Microregiunea Turistică.

"Doar împreună, Ministerul Turismului, autorităţile publice locale şi operatorii din turism, putem readuce ţara noastră în atenţia străinilor, o putem transforma într-o destinaţie turistică atractivă", a declarat, la Râşnov, ministrul Elena Udrea.

Primarul oraşului Râşnov, Ioan Adrian Veştea, a afirmat că turismul este "capitolul cel mai important al strategiei de dezvoltare a oraşului Râşnov".

De asemenea, primarul Veştea a vorbit despre importanţa Asociaţiei Microregiunea Turistică "Munţii Bucegi", care reprezintă începutul turismului montan în România şi cuprinde trei dintre cele mai cunoscute obiective turistice româneşti pe plan internaţional: Castelul Bran, Castelul Peleş şi Cetatea Râşnov.

Proiectele semnate marţi presupun promovarea potenţialului turistic al oraşului Râşnov şi din zona munţilor Bucegi, cele două proiecte având o valoare de aproape un milion de lei fiecare, din care 2% reprezintă contribuţia autorităţilor publice locale care beneficiază de proiect.

În proiectul de promovare a oraşului Râşnov vor fi incluse Biserica Evanghelică, Biserica Veche Românească, Muzeul Râşnov, Cetatea ţărănească Râşnov, obiceiurile, tradiţiile locale, festivalurile şi sărbătorile care au loc în zonă.

Pentru proiectul care vizează zona Bucegi, se va dezvolta turismul pe Valea Prahovei şi din zona Râşnov-Bran, prin acţiuni de realizare a unui portofoliu de fotografii, se va construi un portal web dedicat zonei turistice Bucegi şi se vor realiza tipărituri de prezentare a zonei turistice şi de amplasare a unor panouri stradale.

Cele două contracte semnate la Râşnov sunt primele dintr-o serie de 19, care vor fi semnate în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici