- Home
- Economic
- BRUXELLES, (05.05.2015, 12:30)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE amână deciziile în investigaţii legate de facilităţile fiscale primite de Apple şi Amazon
Uniunea Europeană nu va putea respecta un termen stabilit pentru luna iunie, pentru a decide dacă multinaţionale precum Apple şi Amazon.com au beneficiat de facilităţi fiscale ilegale din partea unor state, a declarat marţi comisarul pentru probleme antitrust, Margrethe Vestager.
Urmărește
73 afișări
UE amână deciziile în investigaţii legate de facilităţile fiscale primite de Apple şi Amazon (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
"Nu vom putea respecta termenul limită stabilit pentru sfârşitul trimestrului al doilea", a spus Vestager, adăugând că nu va mai fixa un nou termen de finalizare a cazurilor, relatează MarketWatch.
Uniunea Europeană a deschis în ultimele luni o serie de investigaţii referitoare la acordurile fiscale încheiate de patru companii multinaţionale, şi anume Apple în Irlanda, Amazon şi Fiat în Luxembourg şi Starbucks în Olanda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Vestager se angajase să ia o decizie până la sfârşitul lunii iunie, dacă acordurile au încălcat sau nu legislaţia europeană, fiind posibil ca în cazul încălcării legislaţiei europene CE să solicite plata retroactivă a taxelor.
Investigaţiile au fost considerate o prioritate a Comisiei Europene, într-o perioadă în care guvernele aplică politici de austeritate pentru echilibrarea finanţelor publice.
Autorităţile de reglementare europene nu pot impune politici fiscale statelor membre, dar se folosesc de reglementările care interzic acordarea selectivă a unor facilităţi fiscale, pentru a combate acordurile punctuale care pot oferi avantaje incorecte anumitor companii.
Vestager a arătat că amânarea este determinată de dificultăţile de a obţine informaţii din partea ţărilor implicate.
Autorităţile din Luxembourg, de exemplu, s-au opus solicitărilor Comisiei Europene pentru furnizarea de documente fiscale până la sfârşitul anului trecut şi au atacat investigaţia CE în justiţie. Premierul Xavier Bettel a acceptat în decembrie să ofere informaţii legate de acordurile fiscale convenite cu companii multinaţionale, după ce Comisia a cerut şi altor state UE să facă acest lucru.
Vestager a mai spus că analizează şi îngrijorările exprimate de sindicate referitoare la acordurile autorităţilor din Luxemblourg cu McDonald's şi că nu va ezita să deschidă şi alte investigaţii, dacă va suspecta că regulile comunitare au fost încălcate.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe