UE continuă războiul comercial cu Rusia şi îi prelungeşte sancţiunile cu şase luni

Consiliul UE a reînnoit sancţiunile împotriva Rusiei pentru încă şase luni, până la 31 ianuarie 2025, ţinând cont de acţiunile sale continue care destabilizază situaţia din Ucraina.

Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului UE continuă războiul comercial cu Rusia şi îi prelungeşte sancţiunile cu şase luni

UE continuă războiul comercial cu Rusia şi îi prelungeşte sancţiunile cu şase luni

Sancţiunile, introduse pentru prima dată în 2014, au fost extinse semnificativ din februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară neprovocată, nejustificată şi ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, acţiune pe care Kremlinul o numeşte strategic „operaţiune militară specială”.

Sancţiunile includ restricţii la comerţ, finanţe, tehnologie şi bunuri cu dublă utilizare, industrie, transport şi bunuri de lux.

Lista include, de asemenea, interzicerea importului sau transferului de ţiţei pe mare şi a unor produse petroliere din Rusia către UE, excluderea mai multor bănci ruseşti din sistemul Swift şi suspendarea activităţilor şi a licenţelor de transport în UE, precum şi blocarea mai multor canale media de dezinformare susţinute de Moscova.

De asemenea, sunt prevăzute măsuri specifice pentru combaterea sustragerii de la sancţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici