- Home
- Economic
- (06.02.2024, 21:38)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE finalizează proiectul de lege privind stimularea tehnologiilor ecologice, ca răspuns la subvenţiile acordate de SUA şi China
- Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European au încheiat marţi un acord privind o nouă lege pentru a sprijini producţia locală de tehnologie ecologică.
- Acordul este considerat un răspuns al blocului comunitar la subvenţiile masive acordate de Statele Unite şi China.
Urmărește
389 afișări
Proiectul de lege, denumită Legea emisiilor zero în domeniul industrial (NZIA), va acorda prioritate autorizării şi finanţării tehnologiilor considerate necesare pentru ca UE să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050, un obiectiv stabilit într-o lege anterioară, notează Politico.
"Mesajul general este că, pentru prima dată, Europa reacţionează la Legea privind reducerea inflaţiei (IRA)", a declarat Christian Ehler, un europarlamentar german de centru-dreapta, la scurt timp după ce acordul a fost finalizat, făcând referire la legea americană de referinţă care a oferit miliarde de dolari pentru a atrage investitori.
Proiectul de lege al UE nu se apropie de cele 369 de miliarde de dolari alocate de Administraţia de la Washington pentru IRA, dar Ehler susţine că trimite un semnal puternic.
Acordul vine într-un moment îngrijorător pentru industria europeană a energiei regenerabile. Firmele producătoare de energie solară dau faliment în masă, susţinând că subvenţiile acordate de China au inundat piaţa cu alternative ieftine, în timp ce ţările UE sunt împărţite cu privire la modul în care Bruxelles ar trebui să salveze industria sau dacă ar trebui să o salveze.
NZIA a fost propusă anul trecut ca parte a unei regândiri mai ample a politicii UE, menită să readucă industria prelucrătoare în blocul comunitar. Proiectul de lege stabileşte obiectivul ca UE să acopere 40% din propria cerere de tehnologie curată până în 2030, în principal prin accelerarea procedurilor de autorizare, de obicei greoaie, şi prin protejarea firmelor locale de concurenţa străină.
UE vrea să se asigure prin această lege că, în paralel cu planurile ambiţioase de reducere a emisiilor, va dezvolta un sector industrial pe măsură, păstrând locuri de muncă în sectorul vehiculelor electrice şi în dezvoltarea altor tehnologii ecologice.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe