UE ia în considerare un plan de împrumuturi de până la 40 miliarde de euro pentru Ucraina

UE ia în considerare un plan de împrumuturi de până la 40 miliarde de euro pentru Ucraina, în contextul opoziţiei Ungariei la un împrumut comun cu SUA.

Urmărește
279 afișări
Imaginea articolului UE ia în considerare un plan de împrumuturi de până la 40 miliarde de euro pentru Ucraina

UE ia în considerare un plan de împrumuturi de până la 40 miliarde de euro pentru Ucraina

Uniunea Europeană pregăteşte un plan de împrumuturi în valoare de până la 40 miliarde de euro pentru a sprijini Ucraina, după ce Ungaria a blocat un împrumut comun cu Statele Unite, relatează Financial Times, citat de The Kyiv Independent.

Propunerea vine pe fondul unui acord din cadrul G7, din luna iunie, care prevedea un împrumut de 50 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Din această sumă, SUA şi UE ar fi trebuit să acopere câte 20 miliarde de dolari fiecare, iar restul de 10 miliarde să fie asigurat de Marea Britanie, Canada şi Japonia.

Ungaria a blocat extinderea sancţiunilor UE asupra activelor ruseşti îngheţate, în scopul amânării deciziei până după alegerile prezidenţiale din SUA, din noiembrie.

În aceste condiţii, Comisia Europeană a început să lucreze la un plan alternativ, prin care UE ar putea aduna până la 40 miliarde de euro, ocolind astfel veto-ul Ungariei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici