- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE propune ca pachetele salariale ale directorilor de companii să fie aprobate de acţionari
Directorii companiilor din Europa ar putea fi nevoiţi să-şi supună pachetele salariale aprobării acţionarilor şi să introducă o cotă pentru prezenţa femeilor în conducere, potrivit unor propuneri anunţate, marţi, de Comisia Europeană (CE), citată de Reuters.
Executivul european a făcut publice propunerile parte a unui proiect de a creşte implicarea acţionarilor în administrarea companiilor din cele 27 de state din spaţiul comunitar.
"Avem nevoie de o eficienţă mai ridicată a consiliilor de addministraţie şi de asumarea în întregime a responsabilităţilor de către acţionari", a afirmat, într-un comunicat, comisarul pentru Pieţe Interne, Michel Barnier.
Chiar dacă băncile nu vor fi singurele vizate de o nouă reglementare, creşterea slariilor la Londra şi în alte centre financiare a majorat presiunea pentru extinderea regulilor adoptate de Uniunea Europeană (UE) anul trecut, care prevedeau reducerea ponderii banilor în bonusurile bancherilor.
Guvernele europene, înclusiv cel britanic, încearcă să obţină sprijinul acţionarilor importanţi pentru limitarea salariilor şefilor de companii. În pofida susţinerii în rândul populaţiei, liderii politici sunt reticenţi în a reglementa contractele de muncă, notează Reuters.
Propunerea UE prevede publicarea obligatorie de informaţii despre salariile membrilor conducerii şi supunerea acestora votului acţionarilor.
În plus, executivul comunitar ia în calcul şi introducerea de cote care să asigure o creştere a prezenţei femeilor în rândul directorilor, dar şi limitarea numărului de posturi de director neexecutiv.
UE estimează că doar 10% din posturile din consiliile de supraveghere sunt ocupate în prezent de femei.
Practicile referitoare la votul acţionarilor asupra pachetelor salariale ale conducerii variază de la stat la stat. În Germania acţionarii nu pot vota direct acest aspect, în timp ce în Marea Britanie au de obicei dreptul, notează Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
-
Senatori americani cer o anchetă privind legăturile lui Elon Musk cu Rusia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO