- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE reţine toate fondurile de coeziune ale Ungariei din cauza problemelor legate de drepturi
Comisia Europeană a anunţat joi că va reţine toate cele 22 de miliarde de euro din fondurile de coeziune ale UE pentru Ungaria până când guvernul acesteia va îndeplini condiţiile legate de independenţa sistemului judiciar, libertăţile academice, drepturile LGBTQI şi sistemul de azil, scrie Reuters.
Sursa foto: Profimedia
Instituţiile UE deciseseră deja, la 12 decembrie, să îngheţe 6,3 miliarde de euro din aceste fonduri până când guvernul lui Viktor Orban va îndeplini un set de 17 condiţii legate, de asemenea, de sistemul judiciar şi de abordarea corupţiei la nivel înalt.
Cele 22 de miliarde de euro reprezintă suma fondurilor de coeziune ale UE pe care Ungaria urmează să o primească din bugetul pe termen lung al UE între 2021 şi 2027. Acestea sunt transferuri de la UE menite să egalizeze standardele de viaţă între cei mai bogaţi şi cei mai săraci membri ai UE, plătite în principal ca rambursări pentru banii cheltuiţi de guvernele individuale pentru obiectivele convenite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Cele 22 de miliarde de euro destinate Ungariei sunt alocate pentru programe precum educaţia pentru copiii defavorizaţi, modernizarea transportului feroviar, accesul la internet în bandă largă şi ajutoare pentru regiunile afectate de închiderea unor mine de cărbune.
Decizia de a reţine întreaga sumă destinată Ungariei a fost luată deoarece joi Comisia şi Budapesta au semnat un aşa-numit acord de parteneriat, care detaliază modul în care vor fi cheltuiţi banii din bugetul UE, precum şi 11 programe operaţionale din cadrul politicii de coeziune.
Ungaria va putea obţine, fără nicio acţiune prealabilă, 1,5% din fonduri sub formă de prefinanţare, precum şi o parte din bani sub formă de asistenţă tehnică pentru pregătirea proiectelor.
Ungaria şi UE sunt de mult timp în dezacord în ceea ce priveşte statul de drept, corupţia, tratamentul minorităţilor sexuale, educaţia şi politicile de migraţie.
Pe lângă fondurile de coeziune, UE reţine şi subvenţiile de 5,8 miliarde de euro acordate Ungariei din fondul de redresare al UE, până când guvernul va rezolva problemele legate de independenţa instanţelor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate