- Home
- Economic
- (05.07.2022, 15:01)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE riscă să intre în recesiune. Euro s-a prăbuşit la minimul ultimelor două decenii
Marţi, euro s-a prăbuşit la minimul ultimelor două decenii, în condiţiile în care ultima creştere a preţurilor la gazele europene a sporit îngrijorările legate de o recesiune, în timp ce dolarul nu a putut fi oprit, deoarece randamentele titlurilor de stat americane au înregistrat o revenire.
Urmărește
24988 afișări
Mai multe monede au fost sub presiune. Scăderea de 1% a euro a dus-o la cel mai slab nivel de la sfârşitul anului 2002. Yenul japonez s-a apropiat din nou de minimul ultimilor 24 de ani, în timp ce coroana norvegiană a scăzut cu 1,2%, deoarece lucrătorii din sectorul gazelor au intrat în grevă, potrivit Reuters.
Şeful departamentului de cercetare a pieţelor globale de la MUFG, Derek Halpenny, a declarat că riscurile ca Europa să reintre în recesiune par să crească după un alt salt mare de 17% al preţurilor la gazele naturale atât în Europa, cât şi în Marea Britanie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Şeful Bundesbank din Germania, Joachim Nagel, a criticat planurile BCE de a încerca să protejeze ţările puternic îndatorate de creşterea ratelor de împrumut.
"Va continua să fie foarte dificil pentru euro să se redreseze în mod semnificativ, în condiţiile în care situaţia energetică se înrăutăţeşte şi riscurile pentru creşterea economică cresc în mod notabil", a declarat Halpenny de la MUFG.
În urma acestei vânzări puternice, euro a ajuns la cel mai scăzut nivel faţă de francul elveţian de când Banca Naţională a Elveţiei a renunţat la plafonarea monedei în 2015. De asemenea, a scăzut şi faţă de lira sterlină, deşi lira are propriile griji economice şi politice cărora trebuie să le facă faţă în acest moment.
Nici măcar dolarul australian nu a reuşit să câştige tracţiune, în ciuda primei creşteri succesive a ratei dobânzii de 50 puncte de bază din istoria recentă a ţării, care a consfinţit, de asemenea, cea mai rapidă creştere a ratelor din 1994 încoace.
"Am avut atât de multe bănci centrale care au făcut creşteri mari, încât acum se vorbeşte despre războaie valutare inverse", a declarat Jane Foley, strategul FX al Rabobank, referindu-se la situaţia în care băncile centrale trebuie să crească ratele doar pentru a opri scăderea monedelor lor.
"Ar putea deveni îngrijorător" pentru o serie de monede, a adăugat ea, mai ales dacă Rezerva Federală a SUA va continua cu creşteri mari ale ratelor în lunile următoare, aşa cum este de aşteptat.
Între timp, forţa dolarului a împins yenul înapoi spre minimul ultimilor 24 de ani. Ultima dată a fost la 135,79 pentru un dolar.
Europa de Est a resimţit, de asemenea, presiunea, deoarece ţările sale sunt unele dintre cele mai dependente de gazul rusesc. Principalul indice MSCI EM FX a atins cel mai scăzut nivel din noiembrie 2020, monedele legate de euro, cum ar fi forintul maghiar , zlotul polonez şi leul românesc, scăzând cu 1,6-2,3% faţă de dolar.
"Teama de recesiune devine din nou mai puternică", a declarat Stuart Cole, economist macro şef la Equiti Capital.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: ROBOR la 3 luni bifează o nouă creştere marţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe