UE şi China, „dezacorduri majore” cu privire la importurile de maşini electrice

Există încă „dezacorduri majore” privind negocierile dintre Uniunea Europeană şi China pentru a evita suprataxele UE pentru importurile de maşini electrice, a declarat vineri comisarul european pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, citat de AFP.

Urmărește
125 afișări
Imaginea articolului UE şi China, „dezacorduri majore” cu privire la importurile de maşini electrice

Comisia Europeană intenţionează să adauge o suprataxă de până la 35% pentru vehiculele cu baterii fabricate în China la taxa existentă de 10%. Taxele compensatorii urmează să intre în vigoare la 31 octombrie, cu excepţia cazului în care discuţiile dintre Bruxelles şi Beijing se încheie până atunci.

În timpul unei videoconferinţe cu ministrul chinez al comerţului, Wang Wentao, Valdis Dombrovskis „a luat la cunoştinţă progresele înregistrate în timpul celor opt sesiuni de negocieri tehnice, dar şi dezacordurile majore”, a declarat purtătorul său de cuvânt, Olof Gill. Ei au convenit să continue „negocierile tehnice”, a adăugat el.

În timpul ultimei runde de negocieri, care au avut loc la jumătatea lunii octombrie, la Bruxelles, ministrul chinez a semnalat „divergenţe majore” care împiedică un acord cu UE, şi a ameninţat cu represalii în cazul în care vor fi adoptate taxe suplimentare.

Prin aceste suprataxe, UE speră să îşi protejeze industria auto de concurenţa producătorilor chinezi. Bruxelles-ul consideră că preţurile acestora sunt scăzute artificial, ca urmare a subvenţiilor de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici