- Home
- Economic
- BUCURESTI, (11.10.2024, 15:15)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE suspectează platforma de cumpărături Temu de vânzarea de produse ilegale
Uniunea Europeană a cerut vineri platformei de cumpărături online Temu, fondată în China, să furnizeze mai multe informaţii despre funcţionarea sa, deoarece suspectează că aceasta nu face suficient pentru a opri vânzarea de produse ilegale prin intermediul aplicaţiei, relatează AFP.
Urmărește
2313 afișări
Platforma Temu, care este foarte populară în Europa, de la intrarea sa pe piaţă în 2023, a declarat la începutul acestui an că are în medie aproximativ 75 de milioane de utilizatori europeni activi pe lună.
Comisia Europeană a declarat că a solicitat Temu să explice ce măsuri au fost luate pentru a împiedica apariţia şi reapariţia comercianţilor „care vând produse ilegale” pe platformă. Solicitarea a fost făcută în temeiul unei legi de referinţă a UE, cunoscută sub numele de Digital Services Act (DSA), care obligă platformele să facă mai multe demersuri pentru a proteja consumatorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În plus, UE doreşte ca Temu să furnizeze mai multe date şi informaţii privind acţiunile întreprinse pentru a limita „riscurile legate de protecţia consumatorilor, sănătatea publică şi bunăstarea utilizatorilor”.
Bruxelles-ul a cerut mai multe detalii cu privire la algoritmii de recomandare ai Temu, care sunt folosiţi pentru a oferi conţinut personalizat, şi la riscurile pentru protecţia datelor personale ale utilizatorilor.
Temu trebuie să furnizeze informaţiile până pe 21 octombrie. Cea mai recentă solicitare este un prim pas, dar nu sugerează în sine că legea a fost încălcată, deşi ar putea conduce la o anchetă oficială care să culmineze cu amenzi, în cazul în care se dovedeşte că au avut loc încălcări.
„Pe baza evaluării răspunsurilor Temu, Comisia va stabili paşii următori”, a afirmat aceasta într-o declaraţie.
Cererea de informaţii este doar a doua pentru Temu, după ce, în luna mai a acestui an, a fost adăugată pe lista UE a întreprinderilor digitale suficient de mari pentru a fi supuse unor restricţii mai stricte.
În iunie, UE a solicitat Temu să explice ce măsuri ia pentru a proteja consumatorii, inclusiv copiii, în cadrul unui prim set de întrebări.
În luna mai, grupurile europene de consumatori au depus o plângere la Comisie, acuzând Temu că utilizează „tehnici de manipulare” pentru a determina utilizatorii să cheltuie mai mult.
În septembrie, şase ţări din UE - Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Olanda şi Polonia - au solicitat Bruxelles-ului o supraveghere mai strictă a Temu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe