UE trebuie să renunţe la dependenţa sa energetică faţă de Rusia - oficial

Uniunea Europeană trebuie să renunţe la dependenţa sa energetică faţă de Rusia, pentru aprovizionările sale cu gaz, datorită energiilor regenerabile şi sectorului nuclear, a declarat sâmbătă directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie, Claude Mandil.

Urmărește
51 afișări
Imaginea articolului UE trebuie să renunţe la dependenţa sa energetică faţă de Rusia - oficial

UE trebuie să renunţe la dependenţa sa energetică faţă de Rusia - oficial (Imagine: Mediafax/AFP)

"Să obţinem aspectele care ne lipsesc, printr-o mai mare eficienţă energetică, printr-o folosire mai mare a gazului natural lichefiat, a energiilor regenerabile, a sectorului nuclear", a precizat el, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor europeni ai Energiei, la Saint-Cloud, în apropiere de Paris.

"Cred că trebuie să ieşim din contradicţia în care ne-am plasat noi înşine. Suntem îngrijoraţi de ideea de a nu mai avea gaz rusesc şi agresivi verbal faţă de Rusia", a subliniat el.

"Să încetăm să mai provocăm suveranitatea Rusiei pretinzând că îi dictăm conduita energetică pe teritoriul ei", a conchis el.

Mandil a fost invitat de ministrul francez al Mediului şi al Energiei, Jean-Louis Borloo, în cadrul unei dezbateri pe tema securităţii energetice şi biocarburanţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici