- Home
- Economic
- (13.04.2020, 17:39)
- Andreea Dragoş
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ultimele date americane susţin o ipoteză îngrijorătoare: Economia nu pare să se mai întoarcă la normal
- Ultimele date americane dovedesc faptul că lumea trece prin cea mai abruptă perioadă din toate timpurile
- Şomajul american creşte cu 0,5% pe zi, după analizele economistului american Justin Wolfers.
- În China activitatea economică pare că revine, dar nimeni nu are idee cât de repede se va relua viaţa normală
Urmărește
9249 afișări
Sursa: Profimedia
Ultimele date americane dovedesc faptul că lumea trece prin cea mai abruptă perioadă din toate timpurile, iar vechile cărţi de jocuri economice şi politice nu se aplică, relatează Foreignpolicy.
Pe măsură ce coronavirusul a avansat, un prim impuls a fost căutarea analogiilor istorice – anii 1914, 1929, 1941.
Încă de la începutul lunii martie, şomajul din SUA a atins nivelul record, iar până la finalul lunii, a crescut cu 13%. În ritmul acesta, şomajul american creşte cu 0,5% pe zi, după analizele economistului american Justin Wolfers.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Economiile occidentale se confruntă cu un şoc economic mult mai profund şi mai sălbatic decât cele din trecut. Coronavirusul afectează în mod direct vânzarea cu amănuntul, imobiliarele, educaţia, restaurantele, unde 80% dintre americani lucrează astăzi. Majoritatea sectoarelor care s-au închis, nu se vor redeschide.
Consecinţele nu se limitează doar la Statele Unite. Multe economii europene reduc efectele crizei prin subvenţionarea activităţii de scurtă durată. Acest lucru va modera creşterea şomajului.
Pe de altă parte, se prevede că PIB-ul Germaniei va scădea cu mult peste cel al Statelor Unite, diminuat de dependenţa sa de exporturi. Consumul de benzină a săcut cu 88% în Europa.
70% din gospodăriile americane raportează că au suferit o pierdere de venit în luna martie, care a duc implicit şi la faliment. Delincvenţele cu privire la datoriile consumatorilot vor creşte, ceea ce va duce la daune susţinute sistemului financiar. Cheltuielile discreţionare vor fi amânate.
În China activitatea economică pare că revine, dar nimeni nu are idee cât de repede se va relua viaţa normală. O recuperare lentă ar fi mult mai potrivită decât o revenire puternică. Chiar şi după ce producţia şi ocuparea forţei de muncă actuale au început, încă se va simţi în anii următori o mahmureală financiară.
Istoria sugerează însă că există şi alternative în ceea ce priveşte ieşirea din criză. Unul ar fi o explozie a inflaţiei, deşi modul în care acest lucru ar fi conceput având în vedere condiţiile economice prevalente nu este evident. Unii au sugerat că ar fi mai simplu pentru băncile centrale să întrerupă activitatea de cumpărare a datoriilor emise de guvern şi, în schimb, să credităm guvernele cu un gigant sold de numerar.
Cea mai evidentă reacţie la un şoc precum cel pe care îl experimentăm acum, este să ne retragem.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate