Un bancher de la Intesa a fost prins spionând conturile Giorgiei Meloni şi a surorii sale

Un bancher italian, Vincenzo Coviello, a fost descoperit spionând conturile a peste 3.500 de persoane importante, inclusiv pe cele ale premierului Giorgia Meloni şi ale surorii sale, Arianna.

Urmărește
190 afișări
Imaginea articolului Un bancher de la Intesa a fost prins spionând conturile Giorgiei Meloni şi a surorii sale

Un bancher de la Intesa a fost prins spionând conturile Giorgiei Meloni şi a surorii sale

Coviello, angajat al băncii Intesa Sanpaolo, a accesat ilegal informaţii bancare de aproape 7.000 de ori în decurs de doi ani.

Printre victimele spionajului se numără şi alte personalităţi politice, precum preşedintele Senatului, Ignazio La Russa, ministrul apărării, Guido Crosetto, şi ministrul turismului, Daniela Santanchè.

Banca a descoperit activităţile suspecte în urma controalelor de rutină şi a unei plângeri din partea unui client.

Coviello a fost concediat pe 8 august, după o anchetă internă, conform „Domani” şi „Il Messaggero”.

În apărarea sa, bancherul a declarat: „Am făcut-o din motive profesionale".

Cu toate acestea, autorităţile investighează acum pentru a determina dacă există instigatori sau alte motivaţii în spatele acestor accesări ilegale.

Intesa Sanpaolo a explicat într-un comunicat: „Comportamentul angajatului neconform cu procedurile interne şi cu reglementările sectoriale a apărut în cursul activităţilor obişnuite de control datorate de o instituţie bancară".

Procurorii din Bari, conduşi de Roberto Rossi, au deschis o anchetă pentru acces abuziv la un sistem informatic. Deocamdată, nu au fost găsite dovezi că informaţiile accesate ilegal au fost distribuite mai departe.

Premierul Giorgia Meloni a comentat ironic pe platforma X (fostul Twitter): „Daţi-ne astăzi dosarul nostru zilnic", sugerând frecvenţa cu care informaţiile sale personale par să fie accesate ilegal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici