- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un consorţiu de stat a câştigat în Ungaria o licitaţie pentru a deveni operator de telefonie mobilă
Un consorţiu format din trei companii de stat a câştigat în Ungaria o licitaţie pentru frecvenţe telecom care îi permit să devină al patrulea operator de telefonie mobilă din ţară, a anunţat, marţi, autoritatea de reglementare de la Budapesta.
Un consorţiu de stat a câştigat în Ungaria o licitaţie pentru a deveni operator de telefonie mobilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Companiile RCS&RDS din România şi Viettel din Vietnam au fost excluse la începutul lunii ianuarie într-o fază preliminară a licitaţiei.
Grupul format din compania de poştă, banca de dezvoltare de stat MFB şi compania de electricitate MVM au oferit 10 miliarde de forinţi (34 milioane de euro) pentru trei blocuri de frecvenţe radio, care ţi vor permite să furnizeze servicii de voce şi transfer de date.
"Ca urmare a licitaţiei, va fi posibilă intrarea unui nou operator pe piaţă, pe lângă ceele trei companii care oferă deja servicii", potrivit unui comunicat al autorităţii pieţei telecom.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Companiile care furnizează servicii de telefonie mobilă în Ungaria sunt Magyar Telekom, divizie a Deutsche Telekom, Vodafone şi grupul norvegian Telenor.
Magyar Telekom, Vodafone şi Telenor au câştigat licitaţii pentru mai multe pachete de frecvenţe, iar încasările totale ale Autorităţii pentru Media Naţională şi Infocomunicaţii au ajuns la 43,9 miliarde de forinţi (149 milioane de euro).
La începutul lunii ianuarie, Autoritatea pentru Media Naţională şi Infocomunicaţii de la Budapesta a respins oferta RCS&RDS, din cauza restanţelor unor subsidiare ale companiei româneşti la plata comisioanelor pentru autoritatea de supraveghere.
Grupul RCS&RDS şi-a început activitatea în urmă cu 17 ani şi este prezent şi pe pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. În Ungaria, furnizează servicii de telefonie fixă, Internet şi televiziune prin cablu şi satelit.
În România, operatorul şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.
Compania este controlată indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO