Un domeniul la care România stătea bine ar putea intra în declin. Producţia de încălţăminte a pierdut jumătate din salariaţi într-un deceniu

  • Producţia locală de încălţăminte a pierdut jumătate din salariaţi într-un deceniu.
  • La sfârşitul lui 2018, mai lucrau în sector circa 38.000 oameni.
  • Deşi numărul salariaţilor scade, cifra de afaceri a industriei a crescut la 4,6 miliarde lei.
Urmărește
584 afișări
Imaginea articolului Un domeniul la care România stătea bine ar putea intra în declin. Producţia de încălţăminte a pierdut jumătate din salariaţi într-un deceniu

Un domeniul la care România stătea bine ar putea intra în declin. Producţia de încălţăminte a pierdut jumătate din salariaţi într-un deceniu

La finele anului 2018, în sectorul producţiei de încălţăminte din ţara noastră mai lucrau aproximativ 38.000 oameni, numărul înjumătăţindu-se în ultimul deceniu.

Conform Ziarului Financiar, cifrele ar putea continua să scadă dat fiind că în ultimul an elveţienii de la Rieker au închis ambele fabrici locale care angajau 700 de oameni, iar ara Shoes va trage obloanele fabricii de la Şimleu Silvaniei şi va restructura activitatea de la Valea lui Mihai.

După cifra de afaceri, Rieker era al treilea jucător din piaţă, pe când ara Shoes este numărul doi.

În timp ce numărul de salariaţi a scăzut dramatic, cifra de afaceri a acestei industrii a crescut în ultimul deceniu de la 3,3 miliarde lei la 4,6 miliarde lei.

Totuşi, comparativ cu 2017, toţi indicatorii sunt pe minus, iar ultimele plecări ar putea să coboare şi mai tare cifrele afererente anului 2019.

Închiderile de fabrici vin în contextul în care creşterea salariului minim pe economie a dus la majorarea câştigului din industrie.

Foto: Profimedia Images

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici