- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un grup de bănci vrea să înfiinţeze un fond pentru a revigora piaţa creditelor
Unele dintre cele mai mari bănci din lume, inclusiv Citigroup, intenţionează să înfiinţeze un fond de investiţii de circa 80 miliarde de dolari, care să cumpere titluri ipotecare şi alte active, pentru a preveni extinderea efectelor negative ale limitării creditării asupra economiei globale.
Un grup de bănci vrea să înfiinţeze un fond pentru a revigora piaţa creditelor
Reprezentanţii Trezoreriei SUA au organizat discuţii în acest sens între cele mai mari bănci din lume, întrucât instituţiile financiare sunt tot mai îngrijorate că unele fonduri de investiţii asociate băncilor ar putea arunca, pe pieţele financiare, credite reambalate, în valoare de mai multe miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.
Vânzarea masivă de active la preţuri foarte scăzute ar putea determina creşterea costurilor de creditare la nivel global, ar putea cauza pierderi mari investitorilor şi ar putea obliga băncile să îşi revizuiască în continuare în scădere valoarea unor proprietăţi în bilanţul contabil. Astfel de vânzări ar putea atrage pierderi imense pentru bănci, şi, în cel mai defavorabil scenariu, ar putea împinge SUA sau Europa spre recesiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Fondul în discuţie reprezintă cea mai recentă reacţie la situaţia defavorabilă actuală de pe piaţa globală a creditelor, după un interval de cel puţin trei ani în care împrumuturile au fost uşor accesibile, alimentând activitatea în sectorul creditelor ipotecare din SUA şi susţinând niveluri record ale achiziţiilor finanţate prin datorii.
"Băncile au luat decizii mai puţin înţelepte de afaceri, iar acum se chinuie să se salveze", a spus Steve Persky, director executiv la firma Dalton Investments din Los Angeles, care administrează active 1,2 miliarde de dolari.
În discuţii sunt implicate şi băncile Citigroup, JPMorgan Chase&Co. şi Bank of America, potrivit surselor apropiate situaţiei. Reprezentanţii celor trei instituţii au refuzat să comenteze informaţiile.
Deşi Trezoreria SUA participă la discuţii, fondurile contribuabililor la bugetul de stat nu vor fi orientate către noua instituţie.
Autoritatea pentru Servicii Financiare, care reglementează piaţa britanică, a sugerat băncilor locale să ia în considerare opţiunea de a se implica în acest fond, a relatat Wall Street Journal, citând o sursă apropiată situaţiei.
Detaliile privind valoarea fondului care urmează să fie înfiinţat sunt în curs de definitivare, astfel că ar mai putea suporta modificări pe măsură ce în acest proiect se implică mai multe bănci, au spus sursele.
Fondul care urmează să fie constituit va acorda sprijin financiar altor fonduri, cunoscute sub denumirea de "vehicule de investiţii structurate" (structured investment vehicles - SIV ).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO