VIDEO  Un indian a construit manual un Jeep: cât timp i-a luat şi câţi bani a cheltuit

Fabricat de un tată pentru tânărul său fiu, vehiculul poate fi folosit şi de un adult, având două bănci în spate.

Urmărește
2450 afișări
Imaginea articolului Un indian a construit manual un Jeep: cât timp i-a luat şi câţi bani a cheltuit

Cea mai recentă descoperire este un model la scară mică a unui Willys Jeep, cel care a contribuit la eliberarea Europei, permiţând soldaţilor americani să ajungă peste tot în timpul războiului.

Pare să fie foarte popular şi în India, atât de mult încât Shakir, în timpul liber, a decis să construiască unul de la zero, singur şi cu scopul de a-şi surprinde copiii.

Singurul ajutor l-a avut de la un atelier local, la care a apelat să taie tabla, în timp ce a proiectat şi construit şasiul acasă, luându-i aproximativ un an de muncă pentru a finaliza versiunea.

A costat 2.000 de euro şi are 9 trepte

Se pare că Shakir a cheltuit în jur de 1,75 lakh, echivalentul a 2.000 de euro, recuperând piese de la diferite vehicule şi asamblând totul cu mare grijă.

Nu lipsesc scaunele din piele matlasată. Plus o combinaţie curioasă de două cutii de viteze: una cu 5 şi una cu 4 trepte, acţionate de două manete diferite, cuplate iniţial la un motor electric de 1000 wati, combinat cu o baterie de 36 V, suficientă pentru 60 km de autonomie.

Pentru a-l mări, Shakir a decis să adauge un motor cu combustie, un 125 cmc în patru timpi, preluat de la un scuter foarte popular din India, Bajaj Discover, în timp ce roţile provin de la un Tata Ace, o dubă minusculă.

Spaţiu pentru toată lumea

Printre celelalte dotări se remarcă servodirecţia, un tablou de bord care include şi indicatorul nivelului de combustibil, faruri, claxon şi sistem stereo.

Nu doar aspectul exterior este extrem de apropiat celui al unui Willys original. Shakir a dorit să reproducă un vehicul perfect pentru copiii săi, dar poate fi folosit şi de adulţi de înălţime medie.

Zona din spate este dotată cu două băncuţe laterale care, după cum se poate observa din imaginile postate pe un canal indian de youtube, nu ocupă prea mult spaţiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jeep,
india,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici