- Home
- Economic
- CRAIOVA, (31.07.2018, 15:59)
- Ionut Jifcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un inginer din Craiova lucrează cu Agenţia Spaţială Europeană la o aplicaţie capabilă să calculeze poziţia sateliţilor şi navelor în spaţiu
Un inginer din Craiova lucrează, alături de Agenţia Spaţială Europeană, la o aplicaţie care calculează poziţia unui satelit, a unei nave spaţiale în spaţiu, precum şi evoluţia în spaţiu, iar produsul final-aplicaţia, va aparţine firmei la care lucreaza craioveanul, dar şi Agenţiei Spaţiale Europene.
Urmărește
677 afișări
Un inginer din Craiova lucrează cu Agenţia Spaţială Europeană la o aplicaţie capabilă să calculeze poziţia sateliţilor şi navelor în spaţiu
Inginerul Lucian Bărbulescu a participat, la începutul lunii iunie, la Congresul SpaceOps din Marsilia, eveniment organizat de Agenţia Spaţială Europeană, cu proiectul „OrbiPro-un set de instrumente pentru propagarea precisă a orbitei”.
Team leader în cadrul acestui proiect, Lucian Bărbulescu a lucrat continuu, cu întreaga echipă, iar munca doljenilor a fost apreciată de specialiştii europeni.
„La un astfel de proiect se lucrează câteva luni. Poate îl pregăteşti cu un an şi ceva înainte de a avea loc evenimentul, conferinţa. Foarte importantă este colaborarea. Noi colaborăm atât între noi, dar şi cu cei din Franţa comunicăm continuu. Produsul final, aplicaţia, aparţine firmei, putem face ce vrem cu el dar şi Agenţia Spaţială Europeană îl poate folosi. Ei au plătit-o, deci o pot utiliza. Pentru aceste conferinţe se stabilesc anumite teme. Cine este interesat îşi alege tema şi demarează lucrările. Proiectul nostru a participat la Secţiunea Documente Şiinţifice, fiind vorba despre instrumente care ajută la propagarea precisă a orbitei”, a explicat Bărbulescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Faptul că pot participa la astfel de evenimente internaţionale este motivant pentru fiecare dintre angajaţii implicaţi în aceste proiecte plătite cu câteva sute de mii de euro, de către Agenţia Spaţială Europeană.
Bărbulescu mai spune că, dincolo de latura financiară, cea mai mare mulţumire a echipei din care şi el face parte este că proiectele lor sunt utilizate, că au aplicabilitate. Şi pentru a i se asigura succesul unei astfel de aplicaţii, important este să respecţi paşii cu stricteţe, greşelile nefiind permise.
„Într-un astfel de domeniu, unde fiecare pas trebuie gândit, bine gândit, nu ai voie să greşeşti. Domeniul spaţial este foarte frumos, complex dar presupune o mare atenţie, în realizarea anumitor aplicaţii. Şi pentru reuşite, foarte important este şi studiul continuu întrucât mereu apar noutăţi. Cu studiu, pasiune şi muncă poţi avea reuşite”, a completat Bărbulescu.
Lucian Bărbulescu este pasionat de domeniul spaţial din timpul liceului, studiind la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. I-a plăcut foarte mult fizica şi a ştiut că acesta este drumul ce i se potriveşte. Din anul 2004 este şi profesor în cadrul Facultăţii de Automatică a Universităţii din Craiova.
Deşi a avut şanse să îşi găsească un loc de muncă în afara ţării, Lucian Bărbulescu nu a luat în calcul această variantă.
„Am fost plecat vreo trei luni, dar nu pot spune că aş alege acest drum. Îmi este bine şi aici şi nu aş pleca. Momentan aceasta este părerea mea. Craiova, în ultima perioadă, a devenit un oraş interesant, referitor la prezenţa firmelor de IT. Se câştigă decent, angajatorii au tot venit în zonă, dar mai greu este cu personalul bine pregătit. Eu sunt şi cadru didactic şi observ că studenţii nu iau lucrurile în serios. Este păcat că sunt aşa superficiali. Bine că acum mai avem acea admitere şi măcar mai există o oarecare triere”, a mai spus Lucian Bărbulescu.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe