Un miliardar nu vrea ca angajaţii lui să plece la cafea: „Vreau să îi ţin captivi toată ziua”

  • Chris Ellison, directorul miliardar al unei firme australiene, le-a interzis angajaţilor să lucreze de acasă.
  • Acum, el spune că nu vrea ca aceştia să părăsească sediul nici pentru a lua o cafea.
Urmărește
975 afișări
Imaginea articolului Un miliardar nu vrea ca angajaţii lui să plece la cafea: „Vreau să îi ţin captivi toată ziua”

Un miliardar nu vrea ca angajaţii lui să plece la cafea: „Vreau să îi ţin captivi toată ziua”

Chris Ellison, directorul general al companiei miniere australiene Mineral Resources, a declarat joi că nu doreşte ca angajaţii săi să „părăsească clădirea" pentru a lua prânzul sau o cafea şi că, în schimb, vrea să îi ţină „captivi toată ziua".

Afirmaţiile au fost făcute în timp ce Chris Ellison lăuda facilităţile companiei, spunând că angajaţilor „le place" să lucreze şi că în clădire există un restaurant, o sală de sport şi o nouă creşă, notează Business Insider.

„Vreau să îi ţin captivi toată ziua. Nu vreau să părăsească clădirea", le-a spus Ellison investitorilor, în timp ce prezenta rezultatele financiare ale firmei.

„Nu vreau să se plimbe pe stradă pentru o ceaşcă de cafea, ne-am dat seama acum câţiva ani cât de mult costă asta. Să se plimbe în jurul prânzului, avem un restaurant acolo, avem, de asemenea, o sală de gimnastică şi avem alte facilităţi care îi ţin lipiţi de acolo", a spus el.

„Am o politică de a nu lucra de acasă. Mi-aş dori ca toţi ceilalţi să se alăture acestei politici, cu cât mai repede cu atât mai bine. Industria nu îşi poate permite acest lucru. Nu putem avea oameni care să lucreze trei zile pe săptămână şi să primească un salariu de cinci zile pe săptămână", a adăugat miliardarul.

În ultimii ani, mai mulţi directori executivi au cerut ca angajaţii să se întoarcă la birou part-time sau full-time, spunând că munca la distanţă are un impact asupra productivităţii. Goldman Sachs a declarat în 2023 că angajaţii ar trebui să vină la birou cinci zile pe săptămână, în timp ce giganţii Google şi Amazon au spus că angajaţii trebuie să meargă la birou cel puţin trei zile pe săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici