Un nou gigant bancar ar putea să apară în Europa

  • Un nou gigant bancar în Europa? UniCredit vrea să obţină aprobarea Băncii Centrale Europene pentru a controla până la 30% din Commerzbank.
  • Un astfel de procent ar obliga UniCredit să facă o ofertă de preluare, anunţă Ziarul Financiar.
Urmărește
2427 afișări
Imaginea articolului Un nou gigant bancar ar putea să apară în Europa

Un nou gigant bancar ar putea să apară în Europa

UniCredit este pe cale să ceară Băncii Centrale Europene (BCE) permisiunea de a putea deţine până la 30% din Commerzbank, scrie Bloomberg.

Cu toate acestea, aprobarea nu înseamnă neapărat că UniCredit va ajunge să deţină efectiv 30% din Commerzbank sau să cumpere alte acţiuni.

Andrea Orcel, CEO-ul UniCredit, ar fi mai aproape de a-şi îndeplini planul de a prelua Commerzbank, întrucât legea germană va obliga banca italiană să facă o ofertă dacă va deţine 30% din Commerzbank.

UniCredit a anunţat săptămâna trecută că banca deţine acum 9% din Commerzbank, explicând că doreşte deschiderea discuţiilor privind o potenţială fuziune. Declaraţia a şocat guvernul german, care căuta să vândă acţiunile în mod diversificat pe piaţa liberă.

Oficiali ai BCE, printre care şi Christine Lagarde, preşedinta instituţiei, s-au arătat deschişi la o astfel de idee. „Fuziunile transfrontaliere sunt dorite de multe instituţii”, a declarat Lagarde.

O potenţială fuziune dintre Commerzbank şi UniCredit ar crea un nou gigant bancar în Europa, fiind totodată cea mai mare fuziune transfrontalieră din ultimele decenii. Liderii din banking au declarat că regiunea are nevoie de bănci mai mari, dar că regulile naţionale împiedică astfel de proiecte.

Luna aceasta BCE a aprobat o preluare ostilă iniţiată de banca spaniolă Banco Bilbao Vizcaya Argentaria auspra unui rival intern mai mic, Banco de Sabadell.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici