- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un oficial al Fed cere băncii centrale americane să adopte o abordare mai riguroasă a inflaţiei
Federal Reserve, banca centrală a Statelor Unite, ar trebui să înceteze să-şi fundamenteze strategia privind inflaţia pe indicatorul inflaţiei de bază, care exclude preţurile la alimente şi energie, a declarat un oficial al instituţiei, citat de Reuters.
Trecerea de la inflaţia "core", care nu ia în calcul alimentele şi energia, la o abordare mai largă a fluctuaţiilor preţurilor ar ajuta Fed să "se reconecteze" la situaţia populaţiei şi firmelor afectate de presiunile inflaţioniste, a declarat preşedintele St. Louis Federal Reserve, James Bullard.
"Este timpul să renunţăm la emfaza pusă pe inflaţia de bază ca metodă riguroasă de interpretare a procesului inflaţionist din SUA. Ţinând cont că drumurile la benzinărie şi la magazinul de alimente sunt cele mai frecvente experienţe de shopping ale multor americani, faptul că Fed pare să nu ia în calcul aceste preţuri la formarea politicii monetare nu ajută prea mult credibilitatea băncii", a arătat oficialul într-un discurs susţinut la New York University.
Părerea unor pături largi ale populaţiei că Fed a pierdut legătura cu realitatea celor mai săraci dintre americani a fost subliniatăă în luna martie de atitudinea preşedintelui New York Federal Reserve, William Dudley, care a folosit tableta iPad drept exemplu pentru trendurile de preţuri din SUA într-un discurs susţinut în Queens, un cartier new yorkez populat în principal de clasa muncitoare.
Bullard a cerut de asemenea ca Fed să stabilească o ţintă explicită de inflaţie, la fel ca alte bănci centrale din întreaga lume.
Evaluarea inflaţiei este o componentă cheie a deciziilor de politică monetară ale Federal Reserve.
Creşetrea recentă a preţurilor petrolului şi altor mărfuri, de la cereale la minereuri şi metale, a ridicat semne de întrebare legate de scumpirile pe care şi le va permite populaţia americană înainte de a începe să reducă din cheltuielile discreţionare, trend care este considerat de unii o ameninţare pentru revenirea economică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”
-
astăzi, 18:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Scholz şi Putin au vorbit la telefon / Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului