- Home
- Economic
- (22.02.2017, 14:04)
- Ivona Stog
Unde "emigrează" milionarii? Ce ţară europeană se confruntă cu un exod de familii bogate
Se estimează că 11.000 de milionari s-au mutat în Australia în anul 2016, potrivit unui nou raport al firmei de cercetare New World Wealth, numărul fiind în creştere faţă de anul precedent, când au migrat în jur de 8.000 de milionari, scrie CNN Money.
Urmărește
16813 afișări
Unde se mută milionarii? Australia deschide topul destinaţiilor preferate
Potrivit aceluiaşi studiu, Statele Unite şi Marea Britanie au atras în mod tradiţional un important număr de rezidenţi cu situaţie financiară foarte bună, însă farmecul Australiei a căpătat amploare în ultima perioadă, mai ales în ceea ce priveşte India sau China.
Raportul celor de la New World Wealth spune că migranţii milionari sunt atraşi de modul de viaţă lejer, dar şi de sistemul de sănătate bine cotat al ţării, considerat ca fiind într-o formă mai bună ca cel din state precum SUA sau Marea Britanie.
De asemenea, Australia este văzută ca o ţară sigură în care poţi creşte copiii în cele mai bune condiţii, iar din punct de vedere geografic este izolată de conflictele din Orientul Mijlociu sau de criza refugiaţilor din Europa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Un rol major este jucat şi de considerentul afacerilor: Australia este un punct de plecare pentru a face afaceri în ţări emergente Asiei, precum China, Coreea de Sud, Singapore sau India, susţin cercetătorii.
SUA sunt în continuare considerate o destinaţie extrem de dorită, primind 10.000 de milionari străini anul trecut, iar New World Wealth se aşteaptă ca cererea să rămână ridicată.
”Nu considerăm că noua administraţie a Statelor Unite va avea un impact major. Ne aşteptăm la un flux mare al migranţilor bogaţi în 2017”, este de părere Andrew Amoils, şef al departamentului de cercetare din cadrul New World Wealth.
Şi Canada a primit în jur de 8.000 de milionari. Chinezii bogaţi s-au mutat în Vancouver, în timp ce europenii s-au îndreptat spre Toronto sau Montreal.
Se pleacă din Franţa
În acelaşi timp, Franţa se confruntă cu un exod de familii bogate. Peste 12.000 de milionari au părăsit Franţa anul trecut, scrie New World Wealth. În total, ţara a experimentat plecarea a 60.000 de milionari din 2000.
Autorii raportului menţionează tensiunile religioase drept motiv pentru care tot mai mulţi bogătaşi părăsesc Franţa pentru a emigra în state precum Marea Britanie, Canada, Australia, Statele Unite sau Israel. La acest exod au contribuit economia lentă şi atacurile teroriste.
Raportul New World Wealth spune că infracţiunile, crimele, taxele şi problemele financiare reprezintă factori care au împins milionarii să îşi părăseasca ţările natale.
Migraţia milionarilor este îngrijorătoare deoarece cei bogaţi ”iau cu ei sume colosale, ceea ce constituie un impact negativ asupra monedei locale, a pieţei bursiere locale şi a pieţei imobiliare locale”.
Raportul anual s-a bazat pe statistici de avere, date privind proprietatea, informaţii privind vizele destinate investitorilor şi interviuri cu experţi în migraţie, platforme cetăţeneşti, manageri şi agenţi de proprietate.
Citeşte şi: Comisia Europeană a aprobat fazarea a două proiecte de infrastructură în judeţele Ilfov şi Maramureş
Citeşte şi: După eliminarea timbrului de mediu, M. Mediului caută o soluţie anti-poluare. Daniel Constantin: Ne gândim la un sistem modern
Citeşte şi: Preţurile energiei au fost influenţate, în ianuarie, de cerere şi ofertă, dar şi de legislaţie
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Lidl face 500 de noi angajări anul acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe