- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unicredit Ţiriac Bank a lansat produse de finanţare pentru proiecte dezvoltate cu fonduri europene
Unicredit Ţiriac Bank a lansat o gamă de produse de finanţare destinate proiectelor care beneficiază de fonduri europene nerambursabile, pentru început fiind vizate patru măsuri din Programul Naţional privind Agricultura şi Dezvoltarea Rurală.
Unicredit Ţiriac Bank a lansat produse de finanţare pentru proiecte dezvoltate cu fonduri europene (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Banca pune la dispoziţia beneficiarilor scrisori de garanţie bancară pentru avansuri, credite punte, credite de investiţii şi facilităţi pe termen scurt.
Printre proiectele care pot beneficia în prezent de finanţare nerambursabilă se numără modernizarea fermelor agricole, cele încadrate în industria de procesare agroalimentare şi industria uşoară, activităţi meşteşugăreşti, servicii pentru populaţia rurală, precum şi sprijinirea turismului rural.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Scrisoarea de garanţie bancară este necesară încasării avansului de la autorităţi, iar valoarea acesteia poate acoperi 100% sau 110% din avans, în funcţie de programul operaţional în care se încadrează.
Durata maximă de implementare a unui proiect este de 24 sau 36 de luni, iar, astfel, creditul punte asigură necesarul de finanţare până la momentul încasării sumelor nerambursabile şi poate acoperi integral valoarea acestora.
De asemenea, creditul pentru investiţii este destinat acoperirii cofinanţării, atât a cheltuielilor eligibile, cât şi a cheltuielilor neeligibile, în proporţie de 75% din valoarea acestora.
În ceea ce priveşte facilitatea de pe termen scurt, instrumentul poate fi utilizat pentru cheltuieli curente, îndeosebi pentru plata TVA, considerată cheltuială neeligibilă.
Unicredit preia solicitările de cofinanţare, atât înainte de depunerea proiectelor, cât şi după aprobarea acestora.
Unicredit Ţiriac Bank este deţinută de grupul italian UniCredit, care mai deţine în România UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management, Pioneer Asset Management şi CA IB Romania.
În primul trimestru, Unicredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net de 131 milioane lei (31 milioane euro), în urcare cu 68% faţă de perioada similară din 2008, în timp ce valoarea activelor a crescut cu 34%, la 18,5 miliarde lei (4,4 miliarde euro).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului