UniCredit va începe programul de extindere a reţelei atunci când revenirea economiei va fi sigură

UniCredit va începe programul de extindere a numărului de unităţi atunci când va fi sigură revenirea economiei româneşti, având opţiunea să recupereze printr-o dezvoltare mai agresivă anul viitor, a declarat directorul diviziei ECC a grupului italian, Gianni Franco Papa, la reuninea anuală a BERD.

Urmărește
13 afișări

"Acum vedem revenirea. Suntem optimişti moderat în legătură cu evoluţia economică. Nu e imposibil să vedem în câţiva ani o nouă criză, dar nimeni nu o poate prevedea. Trebuie să monitorizăm următoarele trimestre şi să vedem dacă am ieşit din criză sau nu. Creşterea preţurilor de consum şi creşterea cotaţilor la mărfuri ar putea influenţa negativ revenirea", a spus Papa, la o conferinţă organizată de Unicredit, întrebat dacă nu se teame că situaţia actuală ar putea degenera într-o nouă o criză mondială.

Directorul pe regiune al grupului italian a spus că şi în cazul României mai este nevoie de timp pentru a vedea dacă economia şi-a revenit, chiar dacă din punct de vedere tehnic a ieşit din recesiune.

Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% în primul trimestru, faţă de ultimelele trei luni ale anului trecut, marcând astfel două trimestre de creştere consecutivă, după ce în ultimele trei luni ale anului trecut urcase cu 0,1%.

Papa nu exclude ca în acest an banca să nu deschidă cele 50 de sucursale anunţate în ianuarie, dar acest lucru va fi compensat printr-o extindere mai agresivă în 2012.

Pe de altă parte, Fabio Mucci, şeful departamentului de analiză pe Europa Centrală şi de Est, crede că băncile trebuie să fie prudente în a relua creditarea în zona sectorului de bunuri care nu se vînd.

El a dat ca exemplu zona de real estate, unde băncile trebuie să fie mult mai prudente decât în trecut atunci când acordă finanţări.

Potrivit lui Mucci, costul riscului a scăzut semnificativ în ţările din Eruopa Centrală şi de Est, mai ales că în unele state a fost atins vârful de provizioane, iar în altele se va ajunge la nivelul maxim la jumătatea acestui an sau cel târziu la finele anului.

UniCredit Ţiriac Bank a obţinut în primul trimestru un profit net de 34 milioane de lei, potrivit standardelor de raportare financiară internaţionale (IFRS), în scădere cu 47% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul prelungirii recesiunii şi restrângerii marjelor, potrivit băncii.

Banca face parte din reţeaua UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. Banca are în prezent 528.000 clienţi activi şi 235 de sucursale.

În România, grupul oferă o gamă largă de produse specializate şi servicii prin UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Partner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici