- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unii administratori de pe Pilonul II se vor retrage de pe piaţă dacă va fi redusă contribuţia
O parte dintre administratorii de fonduri de pensii private obligatorii, mai ales cei din a doua jumătate a clasamentului, se vor retrage de pe piaţă dacă se va reduce contribuţia, pentru că acţionarii nu vor susţine un business fără certitudinea recuperării investiţiilor într-un interval rezonabil.
Unii administratori de pe Pilonul II se vor retrage de pe piaţă dacă va fi redusă contribuţia (Imagine: Andrei Pungovschi/MEdiafax Foto)
"Prin reducerea contribuţiei, cheltuielile administratorilor nu se mai pot susţine din veniturile acestora, adică din comisioanele aplicate participanţilor. În acest caz, administratorul are două posibilităţi: fie cere, din nou, bani acţionarilor, fie intră în faliment", a declarat, miercuri, preşedintele APAPR, Crinu Andănuţ, prezent la un eveniment organizat de MEDIAFAX şi Eureko Pensii.
În cazul primei variante, spune Andănuţ, acţionarii administratorilor se vor gândi de două ori dacă mai alocă bani pentru un business care va intra pe profit (break-even) peste 20 sau chiar 30 de ani, şi nu în 10 ani cum s-a estimat iniţial prin planul de afaceri aprobat în urmă cu trei ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
"Marii investitori nu vor merge pe mâna micilor politicieni români. Nu există încă un punct de vedere comun la nivelul asociaţiei, dar, din perspectiva intereselor unui investitor, putem asista la decizii de retragere de pe Pilonul II, mai ales din partea celor aflaţi în a doua parte a clasamentului. Este greu să accepţi că busines-ul în care ai învestit îţi va returna banii peste 20 sau chiar 30 de ani, după ce iniţial, în urma calculelor, ai estimat că faci break-even peste 10 ani", a explicat Andănuţ.
Vicepreşedinte al Uniunii Generale a Industriaşilor din România, Ştefan Rădeanu, a declarat marţi că ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a anunţat patronatele că transferurile pentru fondurile de pensii private obligatorii vor fi reduse de la 2,5% la 0,5% din salariul brut până la sfârşitul anului 2011.
Potrivit Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, nivelul contribuţiilor virate către Pilonul II creşte cu 0,5 puncte procentuale pe an, de la 2% în 2008 la 6% în 2016 din veniturile brute ale participanţilor.
Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au cumulat active nete de 3,144 miliarde de lei, în urcare cu 5,97% faţă de luna martie.
Numărul contributorilor pe Pilonul II a crescut cu 0,45% în luna aprilie, la 5,026 milioane.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO